De duminică seara protestele se țin lanț în Piața Vioriei. Manifestanții s-au adunat și astăzi pentru a milita împotriva legii carantinării și izolării, care deocamdată nici nu a fost votată, fiind încă în dezbatere.
Ce mai mulți dintre cei prezenți la protest neagă existența virusului și consideră legea ca ne fiind necesară și mai ales mult prea restrictivă. Aceștia spun că le sunt îngrădite drepturile și cer o remediere a situației. (CITEȘTE ȘI: ATAC FĂRĂ PRECEDENT AL LUI CTP DUPĂ MITINGUL DIN PIAȚA VICTORIEI: ”PROȘTII SUNT NECESARI!”)
Mai mult, astăzi protestul nu a mai fost unul foarte pașnic, manifestanții s-au adunat în grupuri mari și au încercat să blocheze circulația. La fața locului sunt prezente și autoritățile care fac demersuri să gestioneze situația și să fluidizeze traficul. În perioada stării de alertă, care încă este valabilă până la data de 16 iulie, protestele sunt interzise, iar cei care participă pot fi sancționați cu sume de până la 2.500 de lei.
Potrivit unor surse guvernamentale, Executivul va prelungi starea de alertă în România cu încă 30 de zile, decizia urmând a se lua miercuri în ședința de guvern. Mai mult, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, că se impune prelungirea stării de alertă și că unele localități sau regiuni ar putea intra în carantină.
Guvernul României urmează să se reunească miercuri într-o şedinţă de urgenţă pentru a prelungi starea de alertă cu încă 30 de zile, până în acest moment nu a fost luată o hotărâre oficială, însă prelungirea pare inevitabilă, având în vedere situația actuală din România. (VEZI ȘI: PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTĂ, O MĂSURĂ APROAPE IMINENTĂ! NELU TĂTARU: VOR INTRA LOCALITĂȚI ÎN CARANTINĂ)
„Se impune prelungirea stării de alertă. Noi avem şi o evaluare făcută cu care vom merge ca şi propunere în CNSU, la premierul Ludovic Orban şi la preşedinte. În acest moment nu avem evoluţia pentru o stare de urgenţă….Prelungirea unei stări de alertă după 15 iulie este aproape iminentă”, a declarat Nelu Tătaru, la a un post de televiziune.