Andor Sandor, reprezentantul firmei care spune că deține drepturile asupra numelui și imaginii părintelui Arsenie Boca, a anunțat că se află în negocieri cu Gigi Becali pentru a-i preda acestuia dreptul de a fi “guvernatorul mărcii”. Prin intermediul CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, Gigi Becali i-a transmis lui Andor Sandor că nu-l interesează să intre în posesia brandului “Arsenie Boca”. Patronul FCSB-ului a negat că s-ar afla în tratative pentru achiziționarea mărcii și l-a numit “mincinos” pe Sandor.
Situație incredibilă legată de numele lui Arsenie Boca. Andor Sandor, reprezentant legal al Additional Worldwide Care Services LTD – companie care a înregistrat, la nivel european, mărcile „Boca Părintele” și „Arsenie”, susținând că, prin acest procedeu, ar deține acum drepturile asupra numelui și imaginii părintelui Arsenie Boca – încearcă să dea o nouă lovitură. A anunțat, prin intermediul unui comunicat, că se află în negocieri cu Gigi Becali pentru a-i preda acestuia dreptul de a fi “guvernatorul mărcii”. (NU RATA: SCANDAL PE MORMÂNTUL PĂRINTELUI ARSENIE BOCA! ”ESCROCHERIA E CĂ…”)
În urma anunțului făcut de Andor Sandor, CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România, a luat legătura cu Gigi Becali. Patronul FCSB-ului a negat vehement că s-ar afla în tratative pentru a intra în posesia mărcii “Arsenie Boca” și l-a pus la punct pe „proprietarul” brandului. Omul de afaceri a precizat că nu-l cunoaște pe Andor Sandor și a explicat de ce „brandul” părintelui nu poate fi scos, niciodată, “pe tarabă”.
“Nu-l cunosc pe acest domn. M-a sunat cineva că vrea mail-ul meu. I l-am dat, o singură dată am vorbit. Atât! Și i-am spus că nu mă interesează niciun brand. Pentru că «Arsenie Boca» este o marcă notorie și aparține Bisericii Ortodoxe Române. Conform legii, o marcă notorie nu trebuie înregistrată niciodată. Andor Sandor minte când spune că se află în negocieri cu mine. Mă repet, nu-l cunosc pe acest personaj. Să aștepte răspunsul meu 1.000 de ani. Pe mine nu mă interesează”, a spus Gigi Becali pentru CANCAN.RO, site-ul nr. 1 din România.
În tot acest timp, Biserica face eforturi pentru a urgenta canonizarea. Avocatul Daniel Ionașcu intenționează chiar să strângă un milion de semnături, în așa fel încât trecerea lui Arsenie Boca în rândul sfinților să aibă loc cât mai repede. Situație care ar dejuca planurile lui Andor Sandor, deși acesta susține că se află pe finalul negocierilor cu Gigi Becali privind preluarea „brandului”.
“Subsemnatul Andor Sandor sunt în deplină convingere când afirm că domnul George Becali este un român demn de amploarea și complexitatea preluării și continuării drumului Părintelui Arsenie Boca în România. Actele sale de filantropie sunt pure mărturii ale iubirii dezinteresate față de semenii lui români, pe care și-o manifestă neîncetat.
Vă asigur că rezultatul negocierilor care sunt purtate la această oră vă vor fi comunicate în scurt timp, iar, prin bunăvoința lui Dumnezeu și cu sprijinul poporului român, George Becali să fie guvernatorul brandului Părintele Arsenie Boca”, susține Andor Sandor. (CITEȘTE ȘI: MILIONARUL LE-A ”ÎNCOLONAT” ÎN INSTANŢĂ PE MĂICUŢELE DE LA CHRISTIANA! )
Părintele Arsenie este recunoscut ca unul dintre marii duhovnici români ai secolului trecut. De-a lungul timpului, acesta a fost stareț la Mănăstirea Brâncoveanu – Sâmbăta de Sus și apoi la Mănăstirea Prislop.
Teolog, pictor și duhovnic, Părintele Arsenie a văzut lumina zilei în data de 29 septembrie 1910. A studiat la Gimnaziul ortodox „Avram lancu” din Brad (1922-1929), Academia Teologică „Andreiană” din Sibiu (1929-1933), la Academia de „Belle Arte” din București și un stagiu de documentare la Muntele Athos. (CITEȘTE ȘI: L-A VISAT PE ARSENIE BOCA, ŞI-A DONAT ÎNTREAGA AVERE ŞI…)
A fost hirotonit diacon celib în 1936 și preot în data de 10 aprilie 1942, notează Basilica.ro. În data de 3 mai 1940 a fost tuns în monahism la Mănăstirea Sâmbăta de Sus, sub numele de Arsenie, a cărei obște a îndrumat-o până în toamna anului 1948, când a fost transferat de mitropolitul Nicolae Bălan la Mănăstirea Prislop.
A fost arestat de autoritățile comuniste în noaptea de 15/16 ianuarie 1951 și închis la: Aiud, Baia Sprie, Ocnele Mari, nouă luni la Canalul Dunăre-Marea Neagră.
Eliberat la 17 martie 1952, s-a întors la Mănăstirea Prislop, participând la slujbe, pictând și lucrând în obștea mănăstirii. În anul 1955 era anchetat la Timișoara, suferind alte șase luni de detenție.
În anul 1969, Mănăstirea Prislop a fost închisă, iar părintele Arsenie exclus din monahism, începând perioada de pribegie prin București și alte localități. În 1961 era angajat la Atelierele Patriarhiei, iar în 1968 a fost pensionat.
S-a retras la parohia Drăgănescu, lângă București, începând pictarea bisericii de aici. Spre sfârșitul vieții i s-a permis să se reîntoarcă la Prislop. (NU RATA, AICI: ADEVĂRUL DESPRE MOARTEA PĂRINTELUI ARSENIE BOCA! DOCUMENTE SECRETE ALE SECURITĂȚII)
A trecut la cele veșnice în data de 28 noiembrie 1989 și a fost înmormântat la Mănăstirea Prislop, mormântul părintelui devenind un adevărat loc de pelerinaj pentru toți cei care l-au cunoscut și l-au preţuit.