Proprietăţile uleiului de in – elixirul care ajută la prevenirea cancerului
Proprietăţile uleiului de in îl transformă într-un adevărat elixir pentru sănătate. Medicii susţin că lignanii din seminţele de in sunt foarte buni în lupta organismului cu diferite afecţiuni şi au un rol important în prevenirea cancerului, mai ales cel la sân.
Proprietăţile uleiului de in: Omega 3 şi Omega 9
Uleiul de seminţe de in conţine leticină şi este foarte eficient în reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, acest aliment are acţiun antiinflamatoare, cardioprotectoare şi de reducere a grăsimilor din sânge. Uleiul de in are de două ori mai mulţi acizi graşi Omega 3 decât uleiul de peşte şi un amestec de acizi esenţiali Omega 3 şi Omega 9, care au un rol important în refacerea celulară, fiind foarte utili în tratarea sau ameliorarea diverselor afecţiuni.
Proprietăţile uleiului de in: sursă importantă de vitamine
Zinc , care este un puternic antioxidant ce contribuie şi la vindecarea rănilor şi la întărirea sistemului imunitar. Uleiul de in are în compoziţia lui numeroase vitamine şi minerale cu beneficii extraordinare pentru organism, potrivit republicabio.ro.
Vitamina E – este un ulei cu efect antioxidant ce apără organismul de efectele radicalilor liberi şi contribuie la funcţionarea optimă a sistemului imunitar.
Fier – contribuie la stocarea oxigenului în celule.
Vitaminele din complexul B – sunt vitamine care asigură funcţionarea corectă a sistemului nervos, digestiv, a ficatului şi au grijă de sănătatea ochilor, a părului şi pielii.
Uleiul din seminţe de in mai conţine şi caroten, magneziu, sulf, calciu, fosfor, potasiu, mangan, silicon, nichel, molibden, crom,şi colbat.