Proprietăţile uleiului de in – elixirul care ajută la prevenirea cancerului

De: Cancan
Publicat: 31/10/2017 | 12:22

Proprietăţile uleiului de in îl transformă într-un adevărat elixir pentru sănătate. Medicii susţin că lignanii din seminţele de in sunt foarte buni în lupta organismului cu diferite afecţiuni şi au un rol important în prevenirea cancerului, mai ales cel la sân.

Proprietăţile uleiului de in: Omega 3 şi Omega 9

Uleiul de seminţe de in conţine leticină şi este foarte eficient în reglarea tranzitului intestinal. De asemenea, acest aliment are acţiun antiinflamatoare, cardioprotectoare şi de reducere a grăsimilor din sânge. Uleiul de in are de două ori mai mulţi acizi graşi Omega 3 decât uleiul de peşte şi un amestec de acizi esenţiali Omega 3 şi Omega 9, care au un rol important în refacerea celulară, fiind foarte utili în tratarea sau ameliorarea diverselor afecţiuni.

Proprietăţile uleiului de in: sursă importantă de vitamine

Zinc , care este un puternic antioxidant ce  contribuie şi la  vindecarea rănilor şi la  întărirea sistemului  imunitar. Uleiul de  in are în compoziţia lui  numeroase  vitamine şi minerale cu beneficii  extraordinare pentru organism, potrivit republicabio.ro. 

Vitamina E – este un ulei cu efect antioxidant ce  apără  organismul de efectele radicalilor  liberi şi  contribuie la funcţionarea  optimă a sistemului  imunitar.

Fier – contribuie la stocarea  oxigenului în celule.

Vitaminele din complexul B –  sunt vitamine  care asigură funcţionarea corectă a  sistemului  nervos, digestiv, a  ficatului  şi au grijă de  sănătatea  ochilor, a  părului şi pielii.

Uleiul din seminţe de in mai conţine şi caroten, magneziu, sulf, calciu, fosfor, potasiu, mangan, silicon, nichel, molibden, crom,şi colbat.