Proprietăţile propolisului, antibioticul natural care tratează numeroase boli

De: Cancan
Publicat: 10/11/2017 | 11:28

Propolisul este o substanţă preparată de albine din răşina culeasă de pe mugurii şi ramurile tinere de cireş, vişin, plop, mesteacăn, brad, molid, arin, la care adaugă ceară şi secreţii proprii. Proprietăţile propolisului îl fac un aliment foarte benefic pentru sănătate. Propolis însemna “a apăra cetatea”. Aşadar este scutul de protecţie creat de albine împotriva factorilor din mediu care ar putea deteriora stupul. În mod similar, devine valoros şi pentru oameni, potrivit csid.ro.

Proprietăţile propolisului: compoziţia chimică 

Compoziţia chimică a propolisului reprezintă un cocktail de substanţe cu efecte terapeutice deosebite, precum derivaţii favonici, acidul feluric (activ contra germenilor Gram pozitiv şi Gram negativ), aminoacizi, balsamuri, ceruri, fermenţi, microelemente – siliciu, cupru, molibden, magneziu, arsen, staniu, aluminiu, wolfram, vanadiu, fier, aur, iridiu, calciu, cadmiu, cobalt, stronţiu-, substanţe antibiotice, răşini, acizi aromatici, etc.

Beneficiile propolisului se adresează unei liste foarte lungi de afecţiuni. El poate fi utilizat extern şi intern. Astfel, intern se foloseşte sub formă de tinctură, miele propolizată, apă de propolis sau tablete şi se recomandă pentru următoarele boli: candidoză orală, afte, infecţii gripale. De asemenea, numeroase studii au arătat că extractul de propolis, folosit atât intern, cât şi extern, are efecte benefice în tratarea bolilor cancerioase. 

Folosit intern, 30-50 de picături de tinctură administrate de 4 ori pe zi, împiedică dezvoltarea celulelor maligne şi creşte capacitatea sistemului imunitar de a lupta contra celulelor canceroase. Propolisul redă echilibrul organic al bolnavilor de cancer. Rezultate bune au fost obţinute în tratarea cancerlui de colon, cancerului genital, cancerului la sân, melanomului malign şi a metastazelor pulmonare şi hepatice.