Proprietăţile oţetului de mere, medicamentul-minune
Proprietăţile oţetului de mere sunt numeroase. De-a lungul timpului, oţetul de mere a fost folosit ca produs alimentar, dar şi ca medicament naturist.
Se spune că este un eficient agent antibacterian cu un conţinut ridicat în minerale oligoelemente vitale pentru un organsim sănătos. Conţine potasiu, calciu, magneziu, fosfor, clor, sodiu, cupru, fier, siliciu sau fluor. Pe lista cu proprietăţile oţetului de mere trebuie trecut faptul că elimină până la 99% dintre bacterii, mai bine de 80% din mucegaiuri şi tot atât din virusuri.
Despre oţetul de mere, produs complet natural, se spune că păstrează toate proprietăţile nutritve ale merelor. De asemenea, este îmbunătăţit cu acizi suplimentari şi enzime produse în timpul celor două etape de fermentare prin care trece.
Proprietăţile oţetului de mere sunt numeroase. Previne intoxicaţia alimentară
Trebuie să mai treceţi pe lista cu proprietăţile oţetului de mere faptul că poate preveni infecţia sinusurilor, reduce colesterolul, vindecă afecţiuni ale pielii, previne intoxicaţia alimentară, te ajută în lupa cu alergiile, previne oboseala musculară după exreciţii fizice. De asemenea, despre oţetul de mere se mai spune că stimulează sistemul imunitar, accelerează metabolismul şi ajută la pierderea în greutate.
Potrivit unor studii, oţetul de mere ajută la arderea caloriilor atunci când organismul este în repaus şi vă ajută în reducerea poftei de mâncare. Datorită conţinutului de acid, oţetul de mere este un remediu excelent împotriva respiraţiei urât mirositoare.
Proprietăţile oţetului de mere sunt numeroase. Atenţia la dinţi
Cei care au probleme cu mirosul neplăcut al corpului, pot folosi oţet de mere, pentru că reduce PH-ul pielii, iar bacteriile care provoacă mirosul sunt eliminate. Pe lista cu proprietăţile oţetului de mere mai trebuie trecut şi faptul că este de mare ajutor unor afecţiuni medicale precum diaree. Mai exact, oţetul de mere acţionează cu un agent împotriva bacteriilor care cauzează diaree şi calmează mucoasa iritată a colonului.
Însă trebuie să ştiţi, pe lângă proprietăţile oţetului de mere, sunt şi efecte secundare în unele cazuri. De exemplu, dacă consumaţi regulat oţet pot apărea deteriorări ale smalţului dentar, efect care ar putea contribui la îngălbenirea dinţilor. De asemenea, aţi putea avea parte de sensibilităţi stomatologice atunci când mâncaţi fierbinte sau rece.
De aceea, în unele cazuri, pentru a reduce din aciditatea oţetului, iar efectele secundare să fie limitate, se recomandă diluare cu apă sau adăugarea unui vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu.