Proprietăţile orezului. Dă rapid energie corpului, scade tensiunea, încetineşte îmbătrânirea şi…
Proprietăţile orezului. Printre alte beneficii ale consumului de orez se numără o piele sănătoasă, creşterea metabolismului, ajutorul în digestie, reducerea tensiunii arteriale. De asemenea, orezul ajută la scăderea în greutate, îmbunătăţeşte sistemul imunitar şi oferă protecţie împotriva dizenteriei, cancerului şi bolilor de inimă. Orezul este un aliment de bază în multe culturi din lume, hrăni8nd mai mult de jumătate din populaţia globului, spun specialiştii.
În lume se găsesc peste 40.000 de varietăţi de orez, dar cele două mari categorii sunt: orez integral şi orez alb. Orezul integral nu este procesat prea mult, prin urmare are valori nutriţionale mai mari, în timp ce orezul alb are o valoare nutriţională scăzută, din cauza procesării prin care este îndepărtată coaja.
Proprietăţile orezului: reduce obezitatea, ajută la eliminarea radicalilor liberi
Din moment ce abundă în carbohidraţi, orezul acţionează ca un combustibil pentru organism şi ajută la funcţionarea normală a creierului. Carbohidraţii sunt metabolizaţi, transformându-se în energie. Vitaminele, mineralele şi diversele componente organice din orez măresc activitatea metabolică la nivelul tuturor organelor.
Consumul de orez este foarte benefic pentru sănătate, din moment ce acest aliment nu conţine grăsimi dăunătoare, colesterol sau sodiu. Orezul poate face parte din orice dietă echilibrată, proprietăţile sale recomandându-l pentru reducerea obezităţii. Chiar şi în cantităţi foarte mici, orezul menţine organismul viu şi sănătos. (VEZI AICI: Beneficiile hreanului pentru sănătate. Întăreşte imunitatea, ajută inima, luptă contra cancerului şi…)
Bobul de orez întreg (orezul brun) este bogat în fibre insolubile care pot proteja împotriva a numeroase tipuri de cancer. În afară de fibre, conţine antioxidanţi naturali, ca vitamina C, vitamina A, compuşi fenolici şi flavonoizi, care, de asemenea, stimulează organismul să elimine radicalii liberi (produse secundare ale metabolismului, care pot dăuna serios organelor corpului, putând provoca mutaţia celulelor sănătoase în celule canceroase. (NU RATA, AICI: Beneficiile sucului de mere. Reduce colesterolul, reglează digestia, ajută la slăbit, combate cariile şi…)