Proprietarul hotelului Histria din Constanta a fost retinut pentru evaziune fiscala si furt de energie electrica!

De: Cancan
Publicat: 24/01/2012 | 00:00

Bosanceanu a fost retinut pentru 24 de ore, la finalul unor audieri care au durat aproape 12 ore. Acesta si Adrian Ciocoiu sunt acuzati de evaziune fiscala, asociere in vederea savarsirii de infractiuni si furt de energie electrica. Cei doi au fost dusi in arestul Politiei Judetene Constanta, iar marti vor fi prezentanti magistratilor cu propunerea de arestare preventiva.

Omul de afaceri constantean este acuzat ca a executat fara autorizatie de construire etajarea si mansardarea hotelului Histria, a realizat o structura din lemn la nivelul parterului si al etajelor 1, 2 si 3 si a unor scari exterioare pe structura metalica pentru accesul la fiecare nivel si a amplasat foisoare din lemn.

In 27 decembrie, reprezentantii Inspectoratului Judetean in Constructii Constanta au inceput demolarea a doua etaje ale hotelului care avea 256 de camere. Omul de afaceri s-a opus demolarii, sustinand ca este un abuz, in timp ce doi barbati s-au urcat pe acoperisul hotelului, amenintand ca se arunca daca va fi demolata mansarda imobilului.

La etajele 4 si 5, care au fost demolate, erau 56 de camere, iar una dintre acestea era inchiriata de Miron Cozma. Imediat dupa inceperea operatiunilor de demolare, Cozma a sustinut ca i-au disparut din camera de hotel suma de 80.000 de lei pe care o tinea in doua valize, bijuterii, icoane, haine si o carte de rugaciuni pe care o primise cadou de la mama sa.

„In aceasta situatia prejudiciul a fost estimat la aproximativ 1.800.000 de lei, fara TVA, fapta incadrandu-se, din cauza valorii ridicate a prejudiciului, la furt cu consecinte deosebit de grave”, spun surse din randul anchetatorilor.

De asemenea, Bosanceanu mai este acuzat ca prin neinregistrarea in evidentele fiscale a veniturilor societatilor sale a prejudiciat statul cu alte peste 500.000 de lei.

„Niciunul dintre clientii hotelurilor sale nu apare in niciun fel de evidenta contabila ori in actele intocmite si isi folosea societatile ca pe o morisca, profitand de asemanarea dintre denumirile acestora, pentru a-si acoperi evaziunea. Aceasta ar fi de peste 500.000 de lei, dar ANAF va decide valoarea exacta”, mai spun sursele citate.