Proiectul Băneasa are aproape 2 decenii de la înființare și continuă să fie un jucător important în economia Bucureștiului. Românii, și nu numai, au la dispoziție peste 200.000 de locuri de muncă, iar statul român s-a ales cu mai bine de 1.4 miliarde de euro, în urma investiției uriașe din nordul Capitalei. Proiectul a influențat pozitiv evoluția orașului prin angajamentul său constant în inovație și excelență.
Proiectul Băneasa este o investiție majoră și de bun augur în București, fiind pe piața de la noi de circa 2 decenii. Băneasa Developments a reușit să pună România pe harta internațională, datorită beneficiilor pe care le-a adus statului. Concret, au fost scoase la bătaie până acum 200.000 de locuri de muncă, iar o sumă colosală a mers în bugetul de stat: 1.4 miliarde de euro. Este o adevărată performanță, iar lucrurile bune nu se opresc aici. Băneasa a influențat pozitiv evoluția Capitalei, prin angajamentul său constant în inovație și excelență.
Au fost atrase investiții pe bandă rulantă, a fost dezvoltată infrastructura, au fost create locuri de muncă, iar proiectul a contribuit mult la modelarea peisajului economic și social de la noi, la standarde europene. De curând, a fost evaluat impactul său economic și nu numai, referitor la poziția țării noastre pe harta investițiilor internaționale. Conform unui studiu realizat recent de către Pricewaterhouse Coopers, în perioada 2005-2023, entitățile juridice din cadrul Proiectului Băneasa au avut o contribuție uriașă la bugetul de stat. Adică, în ultimii 19 ani, au ajuns la stat suma de 1.4 miliarde de euro.
„Analiza a fost efectuată pentru a evalua impactul economic al entităților participante in Proiectul Băneasa asupra economiei, evidențiind de asemenea efectele lor semnificative asupra pieței și infrastructurii locale”, se arată într-un comunicat.
Băneasa Developments a fost mereu un sprijin real pentru comunitate. Banii din acest proiect, care au ajuns în conturile statului român, pot contribui la dezvoltarea infrastructurii școlare prin construirea a peste 200 de școli de dimensiuni medii din mediul rural. Această idee a fost adusă în vedere, mai ales pentru zonele unde rata abandonului școlar este uriașă.
Compania a sprijinit zeci de mii de copii defavorizați, care au avut nevoie de ajutor. Concret, 20.000 de copii și familiile acestora au fost ajutați de companie, prin 100 de tone de rechizite, echipamente pentru școli, îmbrăcăminte și încălțăminte prin proiectul „Școala fără pauză”, program dedicat combaterii accesului precar și inegal la educație pentru copiii din comunitățile defavorizate.
“De aproape două decenii, Proiectul Băneasa, un adevărat motor al dezvoltării economice și sociale și unul dintre cei mai atractivi poli comerciali din capitală a contribuit semnificativ la dezvoltarea zonei metropolitane și a infrastructurii. Contribuția noastră financiară subliniază impactul major pe care îl avem asupra economiei locale și naționale: 592 milioane de euro contribuție directă a entităților Băneasa, doar anul trecut cu circa 50 milioane de euro”, a declarat Arthur Popa, CEO Baneasa Developments.
Proiectul Băneasa a generat peste 200.000 de locuri de muncă în cei 19 ani de la înființare. A generat salarii de circa 1.2 miliarde de euro, iar operatorii din zona comercială Băneasa și cu entitățile Băneasa au contribuit la bugetul public, cu peste 2 miliarde euro. Performanțele din cei 19 ani clasează Proiectul Băneasa în prima linie a responsabilității fiscale și sociale.