Programul „Sprijin pentru România” a intrat in vigoare astăzi, 1 iulie. Cu ce beneficii vine pentru români
Programul „Sprijin pentru România” a intrat in vigoare vineri, 1 iulie 2022. Au fost investiți peste 17 miliarde de lei. Află ce sume s-au acordat deja și câți bani vor primi românii.
Astăzi a fost o zi mare pentru cetățenii români. De la 1 iulie 2022 a intrat în vigoare programul „Sprijin pentru România”, care a fost finanțat 50% din fonduri europene.
Beneficiile românilor de la 1 iulie 2022
Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, 29 iunie, decretul pentru promulgarea legii care prevede că voucherele de vacanţă acordate părinţilor pot fi folosite pentru a le plăti taberele copiilor, iar valoarea nominală maximă a unui tichet de masă nu poate depăşi suma de 30 de lei.
Până la această dată, valoarea unui tichet de masă era de 20,17 lei, iar valoarea totală a tichetelor de masă acordate lunar unui angajat, de 443,74 de lei.
Pensionarii vor primi un ajutor de 700 de lei
Guvernul a aprobat la începutul lunii iunie, prin Ordonanţă de Urgenţă, acordarea, în luna iulie, a unui ajutor financiar în cuantum de 700 de lei pensionarilor ale căror venituri lunare sunt mai mici sau egale cu 2.000 de lei.
Ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Marius Budăi, a anunţat miercuri că taloanele de pensie aferente lunii iulie, care includ ajutorul financiar, au fost tipărite, iar de la 1 iulie se va începe efectuarea plăților. Potrivit OUG nr. 74/2022, ajutorul financiar se acordă o singură dată, doar în luna iulie. Numărul beneficiarilor este de 3,3 milioane de pensionari, potrivit premierului Nicolae Ciucă.
Românii vor primi vouchere sociale în valoare de 250 de lei
Peste 2,5 milioane de români vor beneficia de câte 250 de lei, la fiecare două luni, în 4 tranșe, până pe 21 decembrie 2022. Aceștia pot achiziționa cu ele doar alimente de bază sau mese calde. O parte din românii au primit deja cardurile care au fost sau urmează a fi alimentate cu bani.
Ce alte măsuri au fost luate
- Vouchere pentru elevi. Aceștia vor primi 30 de euro pe lună, în perioada școlară pentru achiziționarea de rechizite, haine și alimente.
- Zero taxe și impozite pentru angajatorii care măresc salariul minim cu 200 de lei
- Cota de hrană din spitale și pentru copiii și vârstnicii instituționalizați +100% (11 lei/zi -> 22 de lei/zi)
- Salariul minim în agricultură va fi de 3000 de lei (după modelul salariului minim în construcții)
- Primă de 10% pentru fermieri pentru procesarea produselor agricole în România
- Casa de Comerț UNIREA va primi 100 milioane de euro
VEZI ȘI: VEȘTI PROASTE PENTRU ȘOFERI! COMPENSAREA CU 50 DE BANI LA CARBURANȚI A FOST AMÂNATĂ