Meteorologii au schimbat prognoză meteo pentru sărbători. Se pare că în acest an românii vor uita de zăpada de Crăciun. Temperaturile o să fie mai ridicate față de cele normale pentru această perioadă a anului. Vremea o să fie un blândă, iar temperaturile din termometre vor urca destul de mult.
Potrivit directorului ANM, prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor a fost actualizată. Inițial se preconiza că vreme o să fie ceva mai rece și mohorâtă, însă se pare că situația s-a schimbat. În perioada sărbătorilor temperaturile o să fie pozitive, iar vremea destul de blândă.
„Într-adevăr, astăzi am actualizat estimările pentru intervalul 5 decembrie – 2 ianuarie, interval care cuprinde și perioada sărbătorii Crăciunului, luând în considerare săptămâna 19-26 decembrie și, respectiv, 26 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023.
La acest moment, actualizarea indică posibilitatea ca în ambele săptămâni valorile de temperaturi să se mențină ușor mai ridicate, peste ceea ce ar fi normal pentru intervalele respective și mai ales în săptămâna 26 decembrie – 2 ianuarie, când vorbim în special pentru partea de vest, centru, sud-est a țării, de abateri termice pozitive mai mari.”, a declarat Elena Mateescu, potrivit antena3.ro.
(CITEȘTE ȘI: GATA CU VREMEA BUNĂ! NINSORILE ȘI VREMEA REA ÎȘI FAC APARIȚIA ÎN ROMÂNIA. PROGNOZA METEO)
În acest an, Românii se vor bucura de niște sărbători calde. Prognoza meteo pentru Crăciun și Revelion anunță o vreme chiar însorită cu temperaturi maxime ce pot ajunge până la 10 grade. Însă, frigul se va lăsa pe timpul nopții în mai toate regiunile, mai ales în zonele depresionare. Aici, temperaturile vor scădea până la – 10 grade.
„De Crăciun putem să apreciem, în medie, o vreme în general mai caldă decât în mod obișnuit. Este posibil să vorbim în mod obișnuit de valori care să depășească, în medie, la nivelul maximelor, 6-7 grade pentru că valorile normale pentru perioada respectivă ar trebui să se situeze și să varieze, în general, între – 5 până la cel mult 5-6 grade la nivelul maximelor.
Nopțile sunt în general reci în zonele depresionare, în special și în zonele montane, acolo unde temperaturile pot scădea sub -10 grade și este normal să înregistrăm în ultima decadă a unei luni decembrie cel puțin în aceste zone, valori care să caracterizeze o vreme specifică datei din calendar, în timp ce în zona litoralului, cel mult 1-2 grade Celsius.
Dacă la acest moment aceste estimări arată posibilitatea menținerii unei tendințe de o vreme în general mai caldă, luând în considerare aceste abateri termice pozitive putem să înregistrăm valori de până la 10-8 grade Celsius posibil chiar mai ridicate, desigur, va depinde foarte mult de circulația maselor de aer și masa de aer mai caldă care va putea staționa în zona țării noastre.”, a mai spus Elena Mateescu.