Prognoza meteo 4 decembrie 2019. Veștile de la meteorologi nu sunt bune
Meteorologii nu au deloc vești bune pentru azi, 4 decembrie 2019. Vremea se va menține în continuare rece, astfel că specialiștii recomandă populației să nu se lase păcăliți de Soarele luminos din prima lună a iernii și să se îmbrace bine ca să nu se îmbolnăvească. Potrivit oficialilor de la ANM, temperaturile vor scădea mult în termometre în special dimineața și noaptea.
Prognoza meteo 4 decembrie 2019
Temperaturile maxime vor atinge 6 grade Celisus. Astfel, în zona Maramureșului se vor înregistra 0 grade, în Transilvania 1 grad, 4 grade vor fi în Moldova, Banat și Dobrogea, în timp ce în Crișana valorile maxime vor atinge 5 grade, iar în Oltenia se va înregistra o temperatură de 6 grade Celius. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări în regiunile de nord și est. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare la munte.
În București, dar și în localitățile aflate la marginea orașului, temperaturile maxime se vor încadra între 4 și 5 grade.
Organizația Meteorologică Mondială: Acest deceniu este cel mai cald din istorie
Deceniul 2011-2020 va fi cel mai cald din istoria înregistrărilor meteorologice, a anunțat Organizația Meteorologică Mondială (OMM), în cadrul Conferinței ONU privind schimbările climatice de la Madrid, informează site-ul agenției DPA.
“Suntem departe de a atinge țintele stabilite în cadrul Acordului climatic de la Paris. Dacă nu luăm măsuri urgente în prvința schimbărilor climatice, ne vom apropia de o creștere cu peste trei grade Celsius a temperaturilor la nivel mondial până la sfârșitul acestui secol”, a declarat Petteri Taalas, secretarul general al OMM.
Temperatura medie globală a fost, în primele nouă luni ale acestui an, cu 1,1 grade peste nivelul înregistrat înaintea Revoluției Industriale, a mai informat OMM, ceea ce înseamnă că anul 2019 ar putea fi al doilea sau al treilea cel mai cald din istoria înregistrărilor meteo.
De asemenea, Organizația Meteorologică Mondială mai informează că, potrivit ultimelor studii, concentrația de dioxid de carbon din atmosferă a ajuns la un nivel record în 2018 și a continuat să crească anul acesta. Delegați din aproape 200 de țări discută, în perioada 2-13 decembrie la Madrid despre schimbările climatice și despre modalitățile prin care încălzirea globală ar putea fi limitată.