Prognoza ANM. Anunț îmbucurător pentru români. Gradele vor urca în termometre în luna iunie 2022, iar regimul pluviometric se anunță a fi deficitar, cel puțin până la jumătatea lunii lui Cireșar.
Prognoza ANM. Meteorologii au emis estimările meteorologice pentru intervalul 30 mai – 20 iunie 2022. Potrivit specialiștilor, temperaturile vor urca în termometre, iar ploile vor fi deficitare în următoarea perioadă.
Săptămâna 30.05.2022 – 06.06.2022
Temperatura aerului: Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval în regiunile nordice și centrale, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice.
Cantitățile de precipitații: Cantitățile de precipitații vor fi local excedentare în regiunile sudvestice, centrale și nord-estice, precum și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.
Săptămâna 06.06.2022 – 13.06.2022
Temperatura aerului: Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile extracarpatice.
Cantitățile de precipitații: Regimul pluviometric estimat pentru acest interval va fi deficitar în majoritatea regiunilor.
Săptămâna 13.06.2022 – 20.06.2022
Temperatura aerului: Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice acestei săptămâni, pe întreg teritoriul României
Cantitățile de precipitații: Cantitățile de precipitații vor avea o tendință spre deficit în majoritatea regiunilor, dar mai ales în zona Carpaților Occidentali.
Vezi și PROGNOZĂ ANM. CUM VA FI VREMEA ÎN ROMÂNIA ÎN URMĂTOAREA LUNĂ
Directorul Administrației Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a specificat la Antena 3 faptul că țara noastră se va confrunta cu fenomeme meteo extreme, în lunile ce vor urma. România ar putea să se confrunte cu grindină, ploi torențiale și descărcări electrice, vara aceasta.
”Este posibil ca vara lui 2022 să fie tot o vară a extremelor, așa cum se întâmplă cel puțin în ultimii ani, pentru că deja observăm aceste fenomene se întâmplă mai devreme și pe măsură ce înaintăm în sezonul de vară, când în mod tradițional înregistrăm valori frecvente peste 35 de grade Celsius, cu siguranță acestea vor duce și la fenomene de instabilitate mult mai accentuate”, a transmis directorul ANM.
Sursă foto: colaj Pixabay.com