ANM a anunțat o perioadă de două săptămâni în care temperaturile vor fi apropiate de limita admisă pentru această perioadă. În unele zone ar putea apărea precipitații locale și intensificări ale vântului. Iată cum va fi vremea în România în următoarele 14 zile.
Meteorologii au făcut multe previziuni pentru următoarele 2 săptămâni. Fiecare zonă a țării va avea parte de mici surprize neprevăzute, tocmai de aceea specialiștii au dorit să îi anunțe din timp pe români, să știe la ce să se aștepte la final de iulie.
În Banat, vremea va fi destul de frumoasă în următoarea perioadă, potrivit informațiilor furnizate de ANM. Temperaturile maxime vor atinge pragul normal de 28-30 de grade Celsius, în timp ce minima va ajunge la 12-14 grade. Ultima săptămână a lunii iulie va fi cea mai călduroasă, înregistrându-se temperaturi record de 34-38 de grade Celsius. După data de 24 iulie 2022, ar putea apărea ploi de scurtă durată.
Până pe data de 20 iulie, Crișana va avea parte de temperaturi normale cuprinse între 27 și 29 de grade pe timpul zilei și 10-12 grade pe timpul nopții. Începând cu 21 iulie, temperatura va crește semnificativ și vor fi înregistrate uneori chiar și 36-37 de grade. Aversele nu își vor face simțită prezență foarte mult în următoarele două săptămâni.
Transilvania: Dacă în următoarele zile românii din Transilvania vor beneficia de o vreme frumoasă și de un disconfort termic nu foarte accentuat, începând cu data de 20 iulie, acest lucru se va schimba. Temperaturile maxime ar putea ajunge chiar și la 35 de grade în anumite locuri, iar cele minime ar putea înregistra o valoare de 13-15 grade. În intervalul 21-24 iulie, transilvănenii ar putea să aibă parte de un nou val de caniculă. Ploile nu vor apărea în Transilvania în următoarele două săptămâni.
Maramureș: Primele nopți vor fi destul de răcoroase, minima atingând chiar și 10 grade în unele regiuni din Maramureș. În zonele de câmpie românii se vor confrunta până la finalul lunii cu temperaturi destul de mari, uneori chiar și caniculare, valorile maxime ajungând până la 34-35 de grade Celsius. În ultima săptămână din luna iulie, ar putea apărea averse locale nesemnificative.
Moldova: După data de 20 iulie, temperaturile vor crește semnificativ în zona Moldovei, tocmai de aceea românii au fost avertizați cu privire la un nou val de caniculă ce și-ar putea face apariția. Regimul pluviometric se va menţine deficitar şi în aceste două săptămâni. Totuși, în perioada 24 – 31 iulie, vor fi zile în care probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată.
Dobrogea: În prima săptămână vorbim de temperaturi normale pentru această perioadă în Dobrogea, adică maxime cuprinse între 26-27 de grade și minime de 16-18 grade. Din a doua săptămână temperaturile ar putea să se modifice considerabil, maxima ajungând la 32-34 de grade, iar minima la 19-21 de grade pe timp de noapte. Există posibilitatea ca pe arii restrânse să apară și ploi de scurtă durată.
Muntenia: Românii din zona Munteniei vor avea parte de valori apropiate de limitele normale, adică 29-32 de grade până pe 21 iulie. În continuare va intra în vigoare o avertizare pentru caniculă, temperaturile ajungând uneori și la 37 de grade în anumite regiuni. Minima din timpul nopții va înregistra 19 grade. După data de 25 iulie există posibilitatea ca ploile de scurtă durată să își facă apariția în unele zone.
Oltenia: În primele două zile se vor înregistra valori termice apropiate de mediile multianuale specifice lunii iulie, respectiv maxime în general de 29-31 de grade și minime de 14-16 grade. După data de 21 iulie, un val de caniculă va acoperi Oltenia, maxima ajungând la 37 de grade în unele zone, cu o minimă pe timpul nopții de 18-19 grade.
VEZI ȘI: VINE CANICULA ÎN ROMÂNIA! PROGNOZA METEO PENTRU FIECARE REGIUNE ÎN PARTE
La munte, așa cum era de așteptat, vremea va fi mult mai răcoroasă, minimele înregistrând în primele zile chiar și 6 grade Celsius, iar maxima va ajunge la 18 grade. Treptat, valul de căldură va face ca maxima să crească până la 24 de grade, iar minima va ajunge la 14 grade pe timpul nopții. După 24 iulie, crește probabilitatea pentru averse locale îndeosebi în timpul după-amiezelor, dar cantitățile de apă vor fi în ansamblu deficitare.