Specialiștii Accuweather au actualizat prognoza meteo pentru următoarea perioadă. Vremea se va schimba semnificativ în Capitală. Află, în articol, ce se întâmplă începând cu 18 noiembrie în București.
Mai este o lună până iarna își va intra în drepturi, însă acest anotimp pare să se instaleze mai repede decât ne-am fi așteptat. Meteorologii au anunțat că deja când vor cădea primii fulgi de zăpadă. Zilele trecute, specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au transmis că după jumătatea lunii noiembrie, în ultima decadă, pot apărea lapovițe și ninsori și în zone joase, nu numai la munte, acolo unde a nins încă de la începutul toamnei. Ei bine, temperaturile vor suferi modificări și în București.
Citește și: Prognoza Accuweather pentru Crăciun și Revelion. În ce orașe ninge de Sărbători în România
Bucureștenii au renunțat deja la hainele subțiri și au trecut la cele de iarnă, iar temperaturile continuă să scadă. Meteorologii Accuweather au actualizat prognoza pentru următoarea perioadă. Până la finalul acestei săptămâni (6 – 9 noiembrie) maximele vor fi cuprinse între 11 și 15 grade Celsius, iar minimele între 0 și 4 grade Celsius.
În următoarea săptămână (10 – 16 noiembrie) vremea continuă să se răcească, iar specialiștii Accuweather au anunțat temperaturi maxime cuprinse între 10 și 12 grade Celsius, iar minimele vor fi de 3 -4 grade Celsius.
Ei bine, începând cu 18 noiembrie, pentru prima data, temperaturile maxime vor scădea sub 10 grade, iar minimele vor ajunge sub pragul înghețului. În săptămâna 17 – 23 noiembrie, maximele vor fi de 7 – 10 grade Celsius, iar minimele de – 2 – 1 grade Celsius. Iată prognoza completă a meteorologilor Accuweather în ceea ce privește Capitala!
Climatologul Roxana Bojariu a declarat că se anunță o iarnă cu foarte puțină zăpadă, ceva mai caldă comparativ cu anii anteriori. Dacă mulți se așteaptă să fulgi de zăpadă în preajma sărbătorilor de iarnă, expertul spune că sunt slabe șansele să ningă în zonele de câmpie.
„Pentru iarna care vine nu poți să spui în ce zi o să ningă, când o să plouă. Nu e științific, nu ai bază științifică. Poți să spui doar cum va fi în general iarna. Caracteristici generale care nu sunt esențiale pentru omul obișnuit.Informațiile, așa cum arată acum, pentru că se vor actualiza, ne sugerează că vom avea o iarnă totuși în zona noastră mai caldă ca în mod obișnuit. Atenție, asta nu înseamnă că nu vor exista episoade punctuale cu condiții severe, însă ele vor fi limitate în timp și probabilitatea este mică să dea caracteristica iernii. Vom avea zăpadă de Crăciun la munte, sigur vom avea undeva, dar la zona de câmpie probabilitatea e relativ mică”, a declarat Roxana Bojariu, pentru Gândul.ro.
Citește și: Ninge în România! Utilajele muncesc de zor de la primele ore pentru a curăța zăpada din aceste zone