Profesorul Marin Burlea a murit! „Medicul preferat al copiilor” avea 69 de ani

Publicat: 26/10/2018 | 11:48

Celebrul medic ieşean Marin Burlea a murit vineri dimineaţă (26 octombrie), la vârsta de 69 de ani. Profesorul era internat la Institutul Regional de Oncologie Iaşi. Acesta a fost 17 ani managerul Spitalului de Pediatrie Sfanta Maria din Iași și din 1990 a creat în spital mai multe subspecialități. Burlea ocupat și funcția de senator, în perioada 2012-2016.

Medicul Marin Burlea a murit la Institutul Regional de Oncologie Iași. Profesorul a fost considerat „medicul preferat al copiilor”, potrivit Digi24. Anunțul trist a fost făcut de fiica acestuia, Anamaria Ciubară. (Citește și Ne mor medicii de epuizare! Apelul disperat lansat de un doctor din Craiova)

„Dumnezeu să te odihnească, tata! A plecat un medic care a salvat mii de vieți, Prof. Univ. Dr. Marin Burlea! A plecat tata! Mă doare când mă gândesc la anii ce vin fără el, că mai avea multe de făcut. Mulțumesc colegilor de la Institutul de Oncologie Iași pentru eforturile lor, pentru lungile nopți din ultima perioadă în care sperau într-o minune”, a  anunțat Anamaria Ciubară, fiica medicului.

Medicul Marin Burlea a murit. „Îngerul copiilor” a salvat sute de vieți

Marin Burlea s-a născut într-o familie cu patru copii, în județul Ilfov, comuna Vidra. Unchiul său era chirurg la Clinica de Pneumofiziologie din Iași. Burlea a fost foarte dedicat meseriei sale și a salvat sute de vieți. Profesorul era supra numit „îngerul copiilor”, potrivit ziaruldeiasi.ro.

„Și cred că într-un fel a fost o inspirație care a ținut parțial de mine, parțial de rudele și de cei din jurul meu, dar cred că pe­­diatria este specialitate aparte, unică. Pentru că pediatrul lucrează cu cele mai inocente, gingașe și frumoase fi­ințe – copiii. Nu îmi imaginez un pediatru decât mergând de mână cu un copil. Dacă o faci din convingere, vocație, pasiune, faptul că lucrezi cu aceste ființe sincere și inocente men­țin, pe undeva, mai multă vreme zâm­betul unui pediatru. Nu ai su­ferin­țele și tristețile pe care ți le pot gene­ra alte specialități mai deprimante. Organismul copilului are o elasticitate specială, are o capacitate de re­cuperare infinit mai mare decât un adult. În același timp se înfiripă o relație cu copiii și cu familia cu to­tul particulară”, spunea intr-un interviu acordat Ziarului de Iasi.

Angie Voicu