Profesoara care nu a mai vrut buchet de flori, la începerea școlii. Ce le-a cerut în schimb părinților

Publicat: 09/09/2024 | 08:45
Foto: captură Observator

În fiecare an, la începutul lunii septembrie, odată cu reîntoarcerea elevilor la școală, se reaprinde discuția despre tradiția oferirii buchetelor de flori cadrelor didactice. Deși acest gest este văzut de unii ca o modalitate frumoasă de a le mulțumi profesorilor pentru efortul depus, există și voci care consideră că obiceiul este învechit și lipsit de sens în prezent. O profesoară nu își mai dorește flori și i-a îndemnat pe părinți să facă altceva cu bănuții. Iată ce a spus aceasta!

Fenomenul nu poate fi ignorat în preajma deschiderii noului an școlar. Potrivit unor estimări, vânzările de flori în luna septembrie cresc cu aproximativ 50%, iar florăriile și supermarketurile se pregătesc din timp pentru acest val de clienți. Cel mai ieftin buchet de flori poate fi achiziționat din supermarketuri la prețuri începând de la 20 de lei, în timp ce florăriile oferă aranjamente florale personalizate care pornesc de la 50 de lei și pot ajunge la sume considerabil mai mari, în funcție de complexitate și tipul de flori folosit.

Citește și: NOI SCHIMBĂRI ÎN ANUL ȘCOLAR 2024-2025! BAC-UL SE DĂ MAI DEVREME

Ce își dorește o profesoară de la elevii ei

Totuși, un număr din ce în ce mai mare de profesoare se declară împotriva acestei tradiții. În opinia lor, florile, deși frumoase, sunt o cheltuială nejustificată pentru părinți și un cadou de scurtă durată. În locul buchetelor efemere, ele sugerează părinților să găsească alternative mai utile. Unii profesori propun, de exemplu, ca acești bani să fie donați pentru cauze caritabile sau să fie folosiți pentru achiziția de materiale educaționale care să ajute la dezvoltarea copiilor.

 „Cu bănuţii să facă alte lucruri mai frumoase, de exemplu să îi doneze pentru copii care au probleme”, spune şi Georgeta Şerban, învăţătoare, conform Observatornews.ro

Cu toate acestea, părerile rămân împărțite. Multe familii păstrează obiceiul ca o tradiție de suflet, considerând că este un mod simplu, dar semnificativ, prin care copiii își exprimă respectul și aprecierea față de profesori. Florăriile profită din plin de acest curent, pregătind oferte speciale și aranjamente sofisticate pentru prima zi de școală.

„Nu-i obligatoriu dar e un gest frumos, aşa am fost învăţaţi întotdeauna”, mărturiseşte un părinte, potrivit sursei citate mai sus.

Totuși, în fața acestui val de așteptări, părinții ajung deseori la cozi în florării, căutând buchetul perfect, chiar dacă poate ar prefera să investească acei bani în altceva pentru educația copiilor lor.

Citește și: ELEVII CARE VOR RĂMÂNE FĂRĂ BURSE. MINISTERUL EDUCAŢIEI A SCHIMBAT REGULILE

This browser does not support the video element.