„Produs de lux” ținut în capsule antifurt, în supermarket-urile din România! Prețul i s-a dublat în 2023 și se fură tot mai mult

Publicat: 07/02/2023 | 20:35

Toți românii au simțit din plin valul de scumpiri din ultima vreme, începând de la pâine și până la carburanți. Absolut toate costă mult mai mult și ridică considerabil bugetele pe care oamenii trebuie să le aloce bunurilor de consum în fiecare lună. Ei bine, mai nou, un aliment care anul trecut costa mai puțin de 10 lei, a ajuns să fie ținut acum în capsule antifurt pe motiv că românii sunt tentați să-l bage în buzunar fără să-l achite.

Prețul unui pachet de unt s-a dublat și este ținut în capsule antifurt

În 2022, acest produs se vindea cu cel mult 10 lei, iar acum prețul aproape că s-a dublat. Untul este cel care acum se găsește pe rafturile din supermarket-urile din România în capsule antifurt și nu costă mai puțin de 16 lei. În acest sens, nu e de mirare că angajații magazinelor au luat măsuri de precauție pentru a evita furtul.

Potrivit datelor prezentate în Institutul Național de Statistică, în 2022 prețurile la unt au crescut cu 43,43%, lucru foarte ușor de observat în magazine, chiar și la cele care spun că au cele mai mici prețuri. În Carrefour, de exemplu, un pachet de unt costă 15,99 de lei, potrivit unui clujean care a făcut totul public pe rețelele de socializare, după cum relatează Gândul.ro

„Cum îți dai seama că situația e super nasoală. La Carrefour untul, untul! E protejat în capsule antifurt”, a scris clujeanul pe pagina sa de Facebook.

VEZI ȘI:ALIMENTE CARE CURĂȚĂ VASELE DE SÂNGE. PREVIN INFARCTUL ȘI FAC MINUNI PENTRU ORGANISM

Untul este ținut în capsule antifurt în supermarket-uri (Foto: Pixabay)

CITEȘTE ȘI:CELE 4 ALIMENTE CARE ÎNGRAȘĂ ENORM, DEȘI PAR DIETETICE. MULȚI ROMÂNI LE FOLOSESC PENTRU A SLĂBI, DAR GREȘESC TERIBIL

Untul a devenit un lux

Se poate spune că pentru mulți români, untul a devenit un lux, iar analistul economic Adrian Negrescu susține că acest lucru este un efect al sărăcirii populației și al scăderii de cumpărare. Mai mult decât atât, românii sunt tot mai panicați de faptul că sunt nevoiți să scoată bani mulți din buzunare pentru alimentele de bază, pe lângă majorarea facturilor la electricitate și gaze.

„Este un efect al sărăcirii populației, al scăderii puterii de cumpărare și o dovadă a faptului că supermarketurile și hipermarketurile au ajuns pentru o parte din populație ca niște muzee, iar la muzee întotdeauna există tentația de a pune mâna pe un produs valorous, în acest caz pe o conservă, un pateu sau un jambon”, susține analistul economic Adrian Negrescu, potrivit Descoperă.ro

This browser does not support the video element.