Alertă alimentară în magazinele Carrefour! Un produs care conținea viermi a fost retras de pe rafturile supermarketului, iar clienții care au apucat să îl cumpere au fost îndemnați să îl arunce de urgență.
Este vorba despre o conservă de pește în sos tomat, produs cumpărat de o familie din Mehedinți din Carrefour din Drobeta Turnu-Severin. Oamenii s-au întors la magazinul de unde fost cumpărat produsul și le-au arătat angajaților o filmare în care se observă prezența unor viermi în conserva cu pește.
În urma reclamației primite de la clienții din Mehedinți, reprezentanții Carrefour au transmis că este vorba despre o conservă de șprot în sos tomat. Oficialii din Mehedinți au retras de urgență de la vânzare toate loturile din conservele de pește, urmând ca măsura să fie aplicată la nivel național.
”În urma reclamației primite de la clientul nostru în data de 28.10.2023 legat de produsul Conservă ȘPROT SOS TOMAT, 170g HOME GARD, brand: HOME GARDEN, cu data de expirare în 2026, furnizor SAFETY INTERNATIONAL IMP SRL, am luat rapid o serie de măsuri de precauție și ne-am oferit să le oferim clienților imediat alte produse la schimbul celor cu probleme”, au transmis reprezentanții Carrefour.
Carrefour a demarat o anchetă internă și a solicitat furnizorului să verifice toate aspectele de siguranță microbiologice. În funcție de rezultatul anchetei, se va stabili un plan corespunzător de ameliorare a igienei etapelor de ambalare și depozitare ale produselor. Calitatea produselor preambalate este în responsabilitatea directă a fiecărui producător.
Citește și: PRODUSUL LIDL PENTRU COPII A FOST RETRAS DE URGENȚĂ DIN MAGAZINELE PE CARE LE DEȚINE ÎN MAREA BRITANIE
”Conform analizei de risc, produsele preambalate marcă națională, precum produsul semnalat, prezintă un risc minor de contaminare microbiologică odată ce acestea ajung în spațiile de stocare și depozitare Carrefour România; drept urmare, verificările echipei noastre de calitate se concentrează pe produsele proaspete și ultra proaspete, iar calitatea produselor preambalate este în responsabilitatea directă a fiecărui producător.
Acest tip de produse, aflate în conservă, trec în procesul de fabricație, printr-o etapă de sterilizare, ce constituie o fază importantă a procesului tehnologic de fabricare a conservelor, care este în responsabilitatea producătorului. Sterilizarea reprezintă tratamentul termic aplicat produselor ambalate și închise ermetic, la temperaturi de peste 100°C, care împiedică alterarea microbiologică și le asigură stabilitatea în timp. Prin sterilizare, sunt distruse formele vegetative ale microorganismelor și parțial, sporii acestora. Sterilizarea termică trebuie să asigure conservabilitatea produselor, menținerea calității și valorii nutritive.
Ca în cazul oricărei suspiciuni legate de siguranța clienților, am demarat o anchetă internă și am solicitat furnizorului să ne ofere toate detaliile cu privire la acest caz și să verifice toate aspectele de siguranță microbiologică și de calitate ale produselor pe care ni le pun la dispoziție. În funcție de rezultatele anchetei furnizorului, acesta poate propune un plan de acțiuni corective de ameliorare a igienei etapelor de ambalare și depozitare ale produselor. Dorim să ne reasigurăm clienții că întreprindem toate măsurile pentru a le pune la dispoziție în continuare produse de calitate. ”, se mai arată în comunicatul reprezentanților Carrefour, potrivit Bugetul.ro