Producția tradițională de cafea, pe picior de dispariție! Descoperirea făcută de oamenii de știință
Pentru multe persoane, o ceașcă de cafea servită la scurt timp de la trezire poate reprezenta „combustibilul” de care au nevoie, pentru a căpăta energie. Desigur, specialiștii din domeniul nutriției recomandă și servirea unui mic-dejun sănătos, pentru ca organismul să facă față pe parcursul zilei. Totuși, această băutură iubită de mulți oameni ar putea să se afle pe picior de dispariție, potrivit oamenilor de știință. Producția tradițională de cafea est amenințată de schimbările climatice, dar și de alți factori. Iată informațiile mai jos, în articol.
Multe persoane se consideră dependente de consumul de cafea. De sute de ani, cafeaua este consumată de oameni, sub diverse forme. Istoria arată că aceasta ar fi început să fie cultivată și consumată încă din 1400, în Yemen. Cafeaua a ajuns, apoi, în Europa, în 1570. Prima oară, băutura a putut fi consumată în Veneția, Italia. Apoi, s-a extins până când a devenit, la momentul actual, una dintre cele mai consumate băuturi la nivel mondial, în fiecare zi!
Totuși, oamenii de știință aduc în lumină un avertisment clar în fața consumului tradițional de cafea. Și anume, faptul că s-ar putea afla pe cale de dispariție. Acest aspect este cauzat de mai mulți factori. Cel primordial este reprezentat de emisiile uriașe de carbon și schimbările climatice care amenință producția tradițională.
Vezi și IREAL CE A PUTUT PĂȚI O TÂNĂRĂ DE 21 DE ANI, DUPĂ CE A BĂUT O CAFEA DE LA AUTOMATUL DIN AEROPORT
Producția tradițională de cafea ar putea fi în pericol – cauzele sunt multiple
Există mai multe cauze pentru care producția tradițională de cafea s-ar putea afla sub amenințare. Oamenii de știință au susținut faptul că o cauză principală reprezintă schimbările climatice provocate, de altfel, de emisiile uriașe de carbon. De asemenea, se adaugă defrișările masive, dar și fermierii care primesc salarii mici.
Vezi și LA CE ORĂ TREBUIE SĂ BEM ULTIMA CAFEA, DE FAPT! MEDICUL VLAD CIUREA A DESLUȘIT MISTERUL
În același timp, apare și cafeaua sintetică, o alternativă la cafeaua tradițională. Se utilizează biotehnologii și știința alimentară. Pentru crearea cafelei sintetice se utilizează, printre altele, năut, deșeuri agricole reciclate sau sâmburi de curmale. Pe de altă parte, se utilizează și celulele din plante de cafea, care sunt cultivate în laborator. Pentru că se va găsi mai rar cafeaua tradițională, iar prețurile vor fi ridicate, consumatorii vor tranzita la cafeaua sintetică, arată Mediafax, care citează The Wall Street Journal.
Sursă foto: colaj Pixabay