UPDATE: Tarom, anunț oficial despre cursele aeriene în timpul perchezițiilor DIICOT la companie
Procurorii DIICOT efectuează, marți, percheziții la compania Tarom, fiind suspiciuni de delapidare, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare. Sunt vizați un lider de sindicat și mai mulți mecanici.
UPDATE 10:40 – Activitatea TAROM nu este afectată de percheziţiile DIICOT, iar operarea curselor aeriene sunt derulate în condiţii normale, informează reprezentanţii companiei, care subliniază că şi Direcţia Tehnică, structura vizată de anchetă, îşi desfăşoară în continuare activitatea.
“Activitatea TAROM nu este periclitată sub niciun aspect, Direcţia Tehnică a Companiei TAROM îşi desfăşoară în continuare activitatea, iar operarea curselor aeriene se desfăşoară în condiţii normale. Compania TAROM acordă întreg sprijinul organelor de anchetă şi va răspunde cu celeritate tuturor solicitărilor venite din partea anchetatorilor”, precizează reprezentanţii Tarom, printr-un comunicat de presă.
Potrivit sursei citate, compania Tarom nu poate oferi mai multe informaţii, fiind vorba despre o anchetă în curs.
UPDATE 10:00 – Directorul general al companiei Tarom, Mădălina Mezei, a declarat, pentru MEDIAFAX, că au fost predate procurorilor DIICOT înscrisuri pe baza unei ordonanţe, iar percheziţiile au vizat doar biroul sindicatului din cadrul Direcţiei Tehnice. Cercetarea este cu privire la fapte, mai spune Mezei.
“Este vorba de predare de înscrisuri pe bază de ordonanţă, Tarom nu este percheziţionat. Este o percheziţie punctuală care vizează biroul sindicatului din cadrul Direcţiei Tehnice. Este în urma unor acţiuni de control desfăşurate în cadrul companiei de-a lungul timpului. Noi avem misiunea de a preda înscrisuri. Nu este nimic instrumentat, e o cercetare in rem (n.r.: cu privire la fapte)”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mădălina Mezei, directorul general al companiei Tarom.
Știre inițială: Surse judiciare au precizat pentru MEDIAFAX că procurorii DIICOT efectuează mai multe percheziții la compania Tarom pentru a ridica documente. Un lider de sindicat și mai mulți mecanici sunt vizați.
Aceleași surse au mai precizat că sunt făcute cercetări și pentru constituire de grup infracțional organizat. Ancheta vizează patrimoniul companiei, fiind ridicate documente de la Direcția Tehnică.
La începutul acestui an, premierul Viorica Dăncilă a trimis Corpul de Control la TAROM pentru a verifica, printre altele, regulile care guvernează sistemul de administrare și control, precum și circumstanțele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018.