Continuă procesul început în urmă cu 10 ani între Mioara Roman și Regia Autonomă “Administrația Patrimoniului Protocolului De Stat”. La acea vreme, fosta jurnalistă a fost evacuată din casa în care locuia și condamnată să plătească daune uriașe, în valoare de 300.000 de euro. Instanța a decis deja și primul termen, după ce fosta soție a lui Petre Roma s-a stins din viață.
Pentru a-și recupera banii, RAAPPS a intentat împotriva Mioarei Roman mai multe procese de executare silită. Ultimul termen a avut loc pe data de 6 martie, iar fosta jurnalistă primise citație cu puțin timp înainte să moară. Fosta jurnalistă trebuia să se prezinte la proces lături de fiicele ei, Oana Roman și Catinca Zilahy, chemate în calitate de intimați. În orice caz, războiul din tribunal nu a ajuns la final.
Deși fosta soție a lui Petre Roman a trecut la cele veșnice, procesul nu a ajuns la final. Oana Roman continuă războiul în tribunal cu RAAPPS. Astfel că, miercuri, 6 martie, instanța a amânat cauza și a stabilit un nou termen de judecată, în data de 29 mai 2024.
În urma sentinței din 2017, Mioara Roman a fost condamnată să plătească daune de 300.000 de euro către RAAPPS. Ea avea poprire pe pensie, un sfert din veniturile sale lunare mergând în contul datoriilor.
Aceste sume nu au fost suficiente pentru a achita integral, așa că RAAPPS a demarat mai multe procese de executare silită. Fosta jurnalistă primise citație pentru unul dintre termen cu puțin timp înainte să se stingă din viață.
„Roman Mioara Iulia, cu ultimul domiciliu în Bucureşti este chemat în această instanţă, camera 201, în ziua de 06.03.2024, Completul C13 S2 (fost C37 Civil), ora 09:00, în calitate de Intimat, în proces cu Regia Autonomă “Administraţia Patrimoniului Protocolului De Stat” în calitate de Petent, plângere împotriva refuzului executorului judecatoresc dosar executare NR. xxx/2022.
În caz de neprezentare a părţilor, judecata se va face în lipsă, dacă se solicită în scris acest lucru de către una din părţi. (…) Prin înmânarea citaţiei, sub semnătură de primire, personal sau prin reprezentant legal sau convenţional, pentru un termen de judecată, cel citat este prezumat că are în cunoştinţă şi termenele de judecată ulterioare aceluia pentru care citaţia i-a fost înmânată”, se arăta în citație.