Procesiune religioasa cu prilejul sarbatoririi nasterii Sf. Ioan Botezatorul
In momentul in care racla a fost scoasa de preoti din baldachinul din curtea manastirii a inceput sa ploua. Inaintea raclei impodobite cu un vesmant de culoare rosie, purtata pe umeri de preoti si mireni, s-au aflat IPS Teofan, Arhiepiscopul Iasilor si Mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, si IPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, precum si un sobor de preoti si diaconi. Credinciosii s-au asezat de o parte si de alta a strazilor pe unde au trecut sfintele moaste, iar altii de la balcoanele blocurilor au tinut lumanari aprinse in maini.
Minuni inf aptuite de moastele Sf. Ioan Botezatorul
La fiecare biserica in dreptul careia racla cu sfintele moaste s-a oprit, ierarhii au fost intampinati de preotii slujitori cu Sfanta Evanghelie si Sfanta Cruce in maini, rostindu-se cate o ectenie mare.
„Eu am fost operata. Eram pe moarte, dar o nepoata a mea a venit si a dat aici, la Sfant, un acatist. Parintele Ioan (n.r. – de la Manastirea Sf. Ioan din Suceava) s-a rugat pentru mine si m-am facut bine. Sunt 19 ani de atunci si nu este zi in care sa nu vin la Sfant”, ne-a marturisit Elena Burac, in varsta de 75 de ani.
Gheorghe David, de 83 de ani, impreuna cu sotia sa, de 74 de ani, care este si imobilizata intr-un scaun cu rotile, au venit de la Podu Iloaiei. „Vin aici de vreo 15 ani, impreuna cu sotia, cu nepotii, si stam peste noapte sub cerul liber, pe paturi, fara sa simtim nicio greutate”, ne-a spus batranul din Podu Iloaiei.
„Nici nu am cuvinte sa va spun cat de mare putere are Sfantul si cat m-a binecuvantat. Sunt bolnava, dar nu las sa treaca un an in care sa nu vin sa ating racla cu moastele Sfantului, care imi este cel mai aproape, cel mai mare protector al meu si al casei mele”, ne-a povestit Emilia Pal, 71 de ani, din judetul Bacau. 6.000 de sarmale pentru credinciosi
Aproximativ o mie de pelerini veniti de Hramul Sucevei inca de joi dupa-amiaza au primit de la primarul orasului, Ion Lungu, si sotia acestuia nu mai putin de 6.000 de sarmale. „Pentru al saptelea an consecutiv, eu impreuna cu familia mea impartim sarmale si apa minerala celor care vin in Suceava de Sanziene. Este un gest de ospitalitate din partea noastra. Este, daca vreti, un gest de respect pentru cei care vin aici si incercam sa le dam si noi un pachet minim cu sarmale, paine si o sticla de apa”, a spus Lungu.