Prințul William este un bărbat căsătorit de peste un deceniu, dar nu obișnuiește să poarte verighetă. Decizia este surprinzătoare, însă are o explicație.
Cuplul regal William-Kate nu se încadrează în tiparele clasice ale căsătoriei. Deși cei doi au o relație solidă și au devenit soți în urmă cu mai bine de un deceniu, doar unul dintre ei poartă verigheta.
Ducele și Ducesa de Cambridge au hotărât să facă acest pas cu mult înainte de căsătorie.
„Va exista doar un inel, în conformitate cu dorința cuplului regal”, a transmis un purtător de cuvânt al monarhiei britanice, înainte de nuntă, potrivit Now To Love.
Verigheta Prințesei de Wales este realizată din aliaj de aur, extras din munții Țării Galilor. Toată lumea se miră când îl întâlnește pe William pentru prima dată, știind că e un bărbat căsătorit. Nonconformismul prințului este o trăsătură de familie moștenită de la mama sa, regretata prințesa Diana.
Citește și: Ce mâncare preferată are Kate Middleton. Ce adoră să gătească împreună cu copiii ei
Prințul William a declarat public faptul că nu îi plac bijuteriile și din acest motiv nu se vede purtând nici măcar propria verighetă. Decizia sa reflectă o mică parte din personalitatea sa, precum și angajamentul asumat pentru a duce în esență o viață simplă. Totuși, mai există o explicație: regii britanici, prin tradiție, nu poartă verighetă.
Experta regală, Eloise Parker, oferă mai multă expertiză pe acest subiect, într-un interviu acordat Marie Claire.
„În mod tradițional, în cadrul monarhiei britanice, femeile poartă atât un inel de logodnă, cât și o verighetă după ce se căsătoresc. În schimb, bărbații nu poartă verighetă. Atunci când ai o nuntă urmărită de milioane de oameni, toată lumea știe că ești căsătorit”, explică Parker.
Recent, Prințul a renunțat alături de consoarta sa la îndatoririle regale, însă este foarte implicat în chestiuni de natură socială. Proiectul de care este cel mai mândru William se numește Homewards și speră să ofere un acoperiș fiecărei persoane fără adăpost din Regat.
Inspirat încă din copilărie de mama sa, Prințesa Diana, alături de care vizita centre sociale pentru oamenii fără adăpost și orfelinate, William a înțeles încă de la o vârstă fragedă ce este empatia și de ce este bine să oferi oamenilor care au cea mai mare nevoie de ajutor.
Proiectul Homewards s-a extins în mai multe orașe din Marea Britanie și speră ca până la sfârșitul deceniului să eradicheze problema oamenilor străzii prin oferirea de locuințe și programe de reintegrare socială.
Citește și: Kate Middleton și Prințul William iau pauză de la îndatoririle regale. Care este motivul și când revin