Primul român condamnat pentru terorism amenință din libertate! E în război cu…
După ce a ispășit aproximativ 10 ani din pedeapsa de 18 ani de detenție pentru atacul cu grenadă de la Liceul Jean Monnet, din Capitală, fiind apoi eliberat condiționat, primul român condamnat pentru terorism la noi în țară a amenințat cu nenumărate acțiuni în instanță închisoarea unde a fost încarcerat. CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA, a aflat detalii de ultimă oră din procesul pe care Dragoș Ciupercescu l-a intentat Penitenciarului Giurgiu. (CITEȘTE ȘI: “GRENADIERUL” DE LA JEAN MONNET CREDE ÎN CONTINUARE CĂ E NEVINOVAT!)
Imediat ce a părăsit penitenciarul în care și-a ispășit pedeapsa, Dragoș Ciupercescu a declarat război Administrației Naționale a Penitenciarului (ANP). ”Grenadierul” de la Jean Monnet a susținut că a fost închis în condiții inumane și că a suportat un tratament dur pentru că a fost încadrat în categoria deținuților periculoși.
Astfel, el a cerut statului despăgubiri uriașe pentru modul în care a fost tratat pe perioada în care și-a ispășit pedeapsa pentru terorism. (NU RATA, AICI: UN CELEBRU UCIGAȘ ROMÂN A PLĂTIT MITĂ LA ADMINISTRAȚIA PREZIDENȚIALĂ PENTRU A OBȚINE GRAȚIEREA!)
În urmă cu câteva zile, Dragoș Ciupercescu a primit, însă, o ”palmă” serioasă din partea autorităților, după cum a aflat CANCAN.RO, SITE-UL NR.1 DIN ROMÂNIA. Mai precis, magistrații au respins cererea de chemare în judecată a Penitenciarului Girgiu, formulată de Ciupercescu.
”Respinge cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul CIUPERCESCU DRAGOȘ în contradictoriu cu pârâtul PENITENCIARUL GIURGIU, ca neîntemeiată. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, cerere ce se depune la Judecătoria Giurgiu. Pronunțată în ședință publică, azi, 19.04.2018”, se arată în decizia judecătorilor.
”Grenadierul” a furat din depozitul de muniție
În februarie 2007, Dragoş Ciupercescu a fost condamnat la 18 ani de detenţie de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, sentinţa fiind definitivă. În decembrie 2016, Tribunalul Ilfov a admis, însă, definitiv, solicitarea de liberare condiţionată făcută de ”Grenadierul” de la Jean Monnet.
Potrivit rechizitoriului, în noaptea de 10 spre 11 august 2002, Ciupercescu a furat, din depozitul de muniţii al UM 01348 din Bucureşti, şapte grenade de mână defensive tip F 1, zece focoase destinate acestui tip de muniţie şi 144 de cartuşe calibrul 7,65.
În 6 noiembrie 2002, Ciupercescu a detonat pe trotuarul din faţa Liceului „Jean Monnet” din Capitală una dintre grenadele sustrase, rănind cinci elevi şi degradând unele bunuri. În 14 martie 2003, el a amplasat o altă grenadă, pe o alee frecventată din Parcul Cişmigiu, magistraţii militari arătând atunci că, în ambele cazuri, acesta a urmărit uciderea unor persoane prin detonarea muniţiei respective. (NU RATA, AICI: CIUPERCESCU, PRINS CU OBIECTE INTERZISE ÎN CELULĂ)
Ciupercescu a fost angajat, în perioada 6 ianuarie 1997 – 1 martie 1999, pe baza unui contract, ca militar în cadrul unei unităţi aparţinând Ministerului Apărării, cu gradul de caporal, fiind concediat pentru dezinteres în exercitarea atribuţiilor de serviciu.