Primul mesaj al lui Andrei Plăcintă, după ce a fost condamnat la INCHISOARE CU EXECUTARE! Ce si-a scris pe Facebook
Andrei Plăcintă se afla luni seară, când instanţa supremă dădea decizia definitivă de condamnare, în judeţul Caraş-Severin, lângă comuna Topleţ, de unde a postat pe Facebook, cu telefonul mobil, mesajul: „Am primit 4 ani şi jumătate cu executare începând acum. Ne mai vedem”.
Marţi dimineaţă, fiul fostei senatoare a postat pe Facebook, de lângă Timişoara, un filmuleţ cu mesajul „Pa, pa, băieţi!”.
Anunţul lui Andrei Plăcintă a fost urmat de mesaje de susţinere din partea prietenilor de pe Facebook, fiul senatoarei precizându-le acestora, într-o altă postare, că „orice mesaj (scris evident), urare de bine, carte, cadou etc” îi poate fi trimis la hotelul din Focşani unde lucra ca administrator, urmând să ajungă ulterior la el.
Fiul fostului senator Sorina Plăcintă, Andrei, a fost condamnat definitiv la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor şi ultraj, după ce instanţa supremă i-a respins ca nefondat recursul împotriva deciziei Curţii de Apel Bucureşti.
Decizia de luni seară a judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) este definitivă, iar poliţişti din cadrul Serviciului Urmăriri vor pleca să-l ridice pe acesta după ce instanţa de executare în acest caz, respectiv Tribunalul Bucureşti, va emite mandatul de punere în executare a pedepsei.
Citeşte şi: Andrei Plăcintă, CONDAMNAT DEFINITIV la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare
ICCJ urmează să transmită minuta deciziei de luni Biroului de executări penale la Tribunalul Bucureşti.
În 7 martie, Andrei Plăcintă a fost condamnat de magistaţii Curţii de Apel Bucureşti la patru ani şi şase luni ani de închisoare cu executare pentru tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri, decizia fiind atacată cu recurs.
Instanţa a dispus condamnarea lui Andrei Plăcintă la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor calificat. Totodată, Andrei Plăcintă a primit o pedeapsă de nouă luni de închisoare pentru ultraj contra bunelor moravuri, urmând să execute, dacă decizia va rămâne definitivă, pedeapsa cea mai grea, de patru ani şi şase luni de închisoare.
Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti l-au achitat pentru tâlhărie.