Maria Diana și-a găsit sfârșitul după ce a fost atacată de un urs, în Munții Bucegi, apoi târâtă de animalul sălbatic într-o râpă. Echipajele de salvamontiști au intervenit imediat, însă nimeni n-a putut s-o salveze pe tânăra de 19 ani. Aceasta și-a pierdut viața, nu din cauza rănilor provocate de sălbăticiune, ci pentru că a căzut de la 100 de metri înălțime și s-a ales cu leziuni grave. Primele măsuri luate de autorități după moartea fetei!
Maria Diana a fost atacată de un urs, în Munții Bucegi, chiar sub privirile neputincioase ale iubitului ei. Fata de 19 ani a murit după ce a căzut într-o râpă, nu din cauza mușcăturii ursului, a reieșit în urma certificatului medico-legal.
Tânăra a luat-o la fugă atunci când a văzut animalul sălbatic, iar ursul s-a repezit și a mușcat-o de picior, apoi a tras-o spre râpă. Fata a căzut de la circa 100 de metri înălțime și s-a ales cu multe leziuni grave. După nenorocirea din Bucegi, autoritățile au luat primele măsuri. Romsilva vrea să prevină tragediile de acest fel, așa că a anunțat ce schimbări vor fi de acum înainte.
CITEȘTE ȘI: RĂSTURNARE DE SITUAŢIE! DE CE A FOST ATACATĂ, DE FAPT, MARIA DIANA DE URSUL UCIGAŞ DE LA BUŞTENI
Vor fi luate măsuri drastice după tragedia din Bucegi. Reprezentanții Romsilva au transmis că urșii vor fi monitorizați mult mai bine de acum înainte, mai ales în zonele turistice, unde oamenii dau năvală. Vor fi montate panouri de avertizare legate de prezența animalelor sălbatice, iar camerele de supraveghere nu vor mai lipsi din zonele de risc.
„Măsurile au fost adoptate în urma creşterii populaţiei de urs, a schimbării comportamentului acestei specii şi a interacţiunii tot mai dese cu oamenii. Astfel, vor fi identificate şi monitorizate cu atenţie traseele turistice cele mai expuse interacţiunii dintre om şi urs, vor fi amplasate panouri de avertizare referitoare la prezenţa urşilor, pe aceste trasee turistice care se suprapun cu fondul forestier de stat administrat de Romsilva, dar şi recomandări pentru prevenirea şi evitarea situaţiilor periculoase.
De asemenea, vor fi instalate pe aceste trasee turistice, în zonele de risc, camere de monitorizare a faunei cu transmiterea instantanee a imaginilor, pentru identificarea în timp real a prezenţei urşilor în zonele traseelor amenajate, frecventate de către turişti
Pădurarii de vânătoare din fondurile cinegetice gestionate de către Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, după analiza acestor imagini, vor comunica în regim de urgență autorităților competente potențialele situații de risc apărute.
Menționăm că Regia Națională a Pădurilor – Romsilva gestionează 241 de fonduri cinegetice, circa 11% din totalul fondurilor cinegetice la nivel național. Pe cele o sută de fonduri cinegetice gestionate de către Romsilva, în care se regăsesc populații de urs, au fost evaluate anul trecut circa 2.700 de exemplare, efectivul optim fiind de 948 de exemplare de urs, adică de aproape trei ori mai mult decât optimul.”, au transmis reprezentanții Romsilva, pe Facebook.