Pe data de 17 februarie, la ora 11:11:41, un seism a lovit, din nou, județul Gorj. Locuitorii au intrat în panică și au început să alerge, speriați fiind de ce vedeau și simțeau. În timpul cutremurului, angajații de la prefectură au fugit imediat.
Angajații de la prefectura din Gorj s-au speriat teribil când a avut loc seismul. Mulți dintre ei au făcut atacuri de panică, au alergat plângând pe scări și, nu își doresc să se mai întoarcă astăzi la muncă.
Este pentru prima dată, în ultimii 80 de ani, când se produc cutremure de suprafață în Gorj. În mai puțin de o săptămână, aproape 500 de replici seismice au adus locuitorii într-o stare de panică de nedescris.
(CITEȘTE ȘI: NEWS ALERT! A fost cutremur în România, în urmă cu puţin timp. Ce magnitudine a avut)
INFP a transmis faptul că pe data de 17 februarie, la ora 11:11:41, a avut loc cel de-al treilea cutremur din Oltenia. Seismul s-a produs la o adâncime de doar 8,7 km și a avut o magnitudine de 4,3. Cutremurul s-a produs la 106km NV de Craiova, 112km SV de Sibiu, 143km V de Pitești, 161km SE de Timișoara, 181km SE de Arad, 186km S de Cluj-Napoca, 205km V de Brașov, 210km E de Belgrade, 214km E de Zemun, 221km NE de Nis.
Imediat după ce a avut loc seismul, directorul INFP a vorbit, pentru un post de televiziune, despre situația teribilă din Oltenia. După zeci de ani de inactivitate, locuitorii se confruntă cu sute de replici care, potrivit spuselor lui Constantin Ionescu, ar putea continua.
„Acum avem 480 de replici. Acest cutremur de 4,3 este cea mai mare replică produsă în urma seismului de 5,7. Probabil că va mai continua (activitatea seismică din zona vizată, n.r.)”, a spus Constantin Ionescu, directorul INFP, în cadrul unei intervenții la Digi 24.