În ziua de 14 decembrie, Mircea Diaconu s-a stins din viață. Acesta a decedat la vârsta de 74 de ani, după o luptă cu o boală grea, cancerul. Mircea Diaconu a fost unul dintre actorii de renume ai Românei, iar decesul său a adus multă suferință. Acum, cei care l-au iubit și apreciat pe regretatul actor sunt așteptați să îi aducă un ultim omagiu, la Teatrul Nottara, acolo unde trupul neînsuflețit al acestuia a fost depus.
Vestea că artistul Mircea Diaconu s-a stins din viață, la vârsta de 74 de ani, de cancer la colon, pe 14 decembrie 2024, a îndurerat lumea teatrului și a cinematografiei. Iar colegii de breaslă au transmis mesaje emoționante în memoria actorului. Acum, cei care își doresc să își ia rămas bun de la celebrul actor sunt așteptați la Teatrul Nottara, acolo unde a fost depus sicriul cu trupul neînsuflețit al acestuia.
(CITEȘTE ȘI: Dorel Vișan suferă după moartea lui Mircea Diaconu! „Nimeni nu mai spune nimic despre…”)
Trupul neînsuflețit a lui Mircea Diaconu a fost depus la Teatrul Nottara, locul care a fost o a doua casă pentru actor. Aici, apropiații, colegii și publicul pot să îi aducă un ultim omagiu. Primele persoane deja s-au prezentat la priveghiul actorului, este vorba despre mai mulți colegi de breaslă, care au adus coroane și au aprins lumânări, în memoria lui Mircea Diaconu.
Cei care își doresc să își ia rămas bun de la Mircea Diaconu o pot face până în această după-amiază (ora 16:00), cât sicriul va rămâne la Teatrul Nottara. Înmormântarea va avea loc marți, 17 decembrie, într-un cadru restrâns, alături de familie și prieteni apropiați. Regretatul actor își va dormi somnul de veci la cimitirul din Săftica.
De asemenea, Mircea Diaconu o să fie înmormânta cu onoruri militare, având în vedere că în anul 2000 a fost decorat cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer, pentru realizările remarcabile artistice, dar și pentru modul în care a promovat cultura.
Mircea Diaconu a fost unul dintre marii actori ai cinematografiei și teatrului românesc, cucerind inimile publicului prin roluri de neuitat în filme precum „Filantropica”, „Actorul și sălbaticii”, „Mere roșii” și „Buletin de București”.
Acesta a fost o prezență marcantă și pe scena teatrului românesc, iar în anul 2008 a intrat și în politică. A fost senator din partea PNL, iar în 2012 a fost numit ministrul Culturii de premierul Victor Ponta. În anul 2014 a candidat independent la alegerile europarlamentare, obținând un loc în Parlamentul European. Mai mult, în anul 2019 a făcut o mișcare surprinzătoare și a candidat la alegerile prezidențiale, susținut de partidele ALDE și PRO România, sub sloganul „Un Om”.
(VEZI ȘI: Testamentul lui Mircea Diaconu. Cum se împarte averea actorului? ”Sunt zgârcit”)
Foto: Captură video Antena 3, Facebook