Primele imagini cu Sorina după ce a fost luată cu mascații. Cum arată prima zi la noua ei familie

Publicat: 22/06/2019 | 12:41

Conform ultimelor informații, Sorina – fetița luată cu ajutorul mascaților din casa fostului asistent maternal – a depășit șocul inițial, iar acum este bine, alături de familia adoptivă. Reamintim că 122 de familii au refuzat să o adopte pe fetiță, pe motiv că aceasta este de etnie romă.

Conform psnews.ro, Sorina locuia ilegal în casa asistentului maternal, fiindcă încetase contractul de muncă al acestuia. Totodată, potrivit aceleiași surse, asistentul maternal a avut ocazia să o adopte pe copilă în 2013 şi 2017, atunci când a dat o declaraţie olografă că refuză. Din fişa medicală a fetiţei rezultă că din 2015 a fost internată în mai multe rânduri în spital pentru malnutriţie, giardia şi pneumonie.

„Copilul e foarte bine, şi-a revenit, a mâncat, şi-a desfăcut cadourile şi se joacă cu fratele său. Pe drum, copilul şi mama adoptivă au discutat şi au făcut un pact, au convenit că vor fi bune prietene, cu o condiţie ca mama adoptivă să o lase să se facă ce vrea ea când va fi mare”, au declarat apropiaţi ai familiei.

Povestea Sorinei, fetița luată cu mascații de la familia de asistenți maternali este emoționantă. Nu mai puțin de 122 de familii au refuzat să o adopte, până acum, iar motivul este unul de-a dreptul halucinant.

Anchetă în desfășurare

Soții Șărămăt au deja doi copii. Dar și-au dorit să mai aibă unul. Au luat hotărârea ca Mariana Șărămăt să obțină atestat de asistent maternal pentru a ușura procedura de adopție. Trebuie menționat că asistentul maternal are prioritate la adopția copilului pe care îl ia în grijă, conform aceleiași surse. (Citește mai mult AICI)

”Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus la data de 21 iunie 2019 efectuarea de verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind împrejurările și modalitatea în care procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova a exercitat supravegherea cercetării penale în cauza mediatizată, inclusiv în ceea ce privește coordonarea activității de efectuare a percheziției domiciliare din ziua de 21 iunie 2019. Controlul va fi efectuat de către procurori din cadrul Serviciul de Îndrumare și Control”, anunță procurorul general al României, conform stiripesurse.ro.