Mihaela Brooks, analist de investigaţii criminale care a studiat cazul Mădălinei Manole, a prezentat primele concluzii ale raportului la care a lucrat mai bine de cinci ani. Românca stabilită în Canada a analizat sute de pagini continând declaraţii şi fotografii, realizate de anchetatorii români.
Femeia spune că aceştia s-au grăbit să concluzioneze că Mădălina Manole s-a sinucis şi vine acum cu date extrem de interesante, ignorate într-o oarecare măsură de procurorii români, scrie wowbiz.ro.
Unul dintre misterele legate de noaptea morţii artistei române: de ce toate paturile din casă erau făcute la ora la care a început cercetarea la faţa locului?
„S-au facut fotografii la etaj, unde existau: dormitorul matrimonial, dormitorul copilului si inca un dormitor pe care Petru Mircea il numeste „dormitorul unde Madalina mai obisnuia sa doarma”. Chiar daca ei au dat declaratii scrise la procuratura dupa ce s-a terminat investigatia la locul faptei, totusi procedura este sa-i intrebi si atunci (la inceputul investigatiei, n.r.) care a fost filmul evenimentului. Normal ca ceea ce declari prima data verbal, o sa declari si ulterior in scris la procuratura.
Ce reiese din declaratii, in mare – nu le facem analiza acum – Petru Mircea a declarat ca, la miezul noptii, s-au culcat impreuna, iar in jur de 5.30 dimineata s-a trezit cand a simtit ca sotia nu este langa el. S-a dus in dormitorul de alaturi, a vazut ca nu este acolo, s-a dus la parter si a gasit-o. A strigat-o pe mami, pe mama lui, „mami, mami”, dansa s-a trezit, s-a dus sa vada ce s-a intamplat si i-a spus sa sune la 112. El suna la 112, vine prima salvare, urmeaza a doua salvare. Salvarea cheama politia. Cei trei ofiteri ajung acolo. Ce au facut ofiterii, ce scrie in procesul lor verbal, nu stim. Nu stim daca i-au separat pe martori, nu stim daca i-a lasat sa faca ceva.
Ce au constatat criminalistii si ceea ce reiese din fotografiile judiciare de la dosar, la locul faptei: in dormitorul matrimonial, patul este facut, la modul – cu cuvertura, asa cum iti faci patul dimineata, inainte sa pleci undeva. Patul din camera copilului, unde dormea mama, copilul dormea cu Maria Mircea in dormitorul lui – patul este facut. In dormitorul in care Madalina „mai obisnuia sa doarma”, patul este semi-facut. Si o sa va arat o fotografie, nu stiu cat este de clara. Este alb negru, insa pot sa-mi dau seama ca totusi nimeni nu a stat acolo.
Ce mi se pare curios – exista anumite hoteluri, unde patul este facut, dar exista un colt al cuverturii este dat la o parte, ca atunci cand te sui in pat sa fie foarte usor sa intri in el. Sau noi, cand avem o patura care vine pana la capatul pernei, cand intram in pat avem obiceiul sa o dam asa la o parte, sa putem intra in pat. O sa vedeti ca patul arata ca si cum cineva a dat cuvertura la o parte, dar nu a stat in el. Pentru ca daca cineva ar fi stat si s-ar fi dat jos, atunci cuvertura si cearceaful ar fi aratat complet diferit.
Paturile din casa pareau neatinse
Ce este important: avem declaratiile martorilor, nu avem procesele verbale ale politistilor care au ajuns primii acolo, dar avem declaratia asistentei medicale. Aceasta a scris ca atunci cand i s-a facut resuscitarea, sotul victimei ii masa piciorul si o intreba „de ce ai facut asta?” iar o femeie in varsta cu un copil in brate era pe hol langa ei si urmareau manevrele de resuscitare. Deci, filmul evenimentului: ei s-au trezit, au gasit-o pe Madalina, au sunat la Salvare, a venit Salvarea, ei au fost prezenti toti langa Madalina, alaturi de cei de la serviciul de Ambulanta. Cei de la Salvare suna Politia, vine Politia – cei trei politisti. Cand s-au facut paturile?
Sunt doua variante: ori pana au sosit anchetatorii, politistii care au fost primii la fata locului – si nu-i acuz, eu vorbesc ca ar putea fi o posibilitate, sa-i fi lasat prin casa, nu i-au separat si poate au si vorbit intre ei si poate si-au influentat si opiniile; sau poate absolut nimeni nu a dormit in pat toata noapte. Nu avem cum sa stim, dar nici anchetatorii nu au elucidat lucrul acesta. Nici macar nu l-au consemnat, era totusi un punct foarte important”, arata Mihaela Brooks in prima parte propriei investigatii.