Primarul Oprescu i-a aratat primarului din Sofia adapostul de caini „Dog Town”

De: Cancan
Publicat: 17/05/2012 | 00:00

Cei doi oficiali au vizitat Centrul Zonal de protectie, ingrijire si adoptie a animalelor fara stapan, DogTown, din comuna Uzunu, judetul Giurgiu. „Doamna primar al orasului Sofia a venit cu prilejul unui eveniment al ziaristilor bulgari la Bucuresti. A dorit sa ne cunoasca, am stabilit inainte de a ne cunoaste personal cateva dintre lucrurile care o intereseaza. In general vreau sa va spun ca problemele discutate cu doamna primar sunt aceleasi in Sofia, cum sunt in Bucuresti, iar cetatenii Sofiei isi doresc la fel ca si cei ai Bucurestiului sa nu mai vada caini pe strada. Pentru asta ne-am propus sa o aducem intr-o scurta vizita in aceasta locatie, tocmai pentru a intari inca odata ideea ca managamentul cainilor comunitari incepe si se termina atunci cand ai un adapost de mare capacitate la dispozitie”, ne-a declarat primarul general Sorin Oprescu.

Primarul Sofiei, Yordanka Fandakova, a vizitat cu mare interes spitalul din Dog Town, spatiile de cazare, iar la finalul vizitei a spus ca a ramas impresionata, in special ca a fost construit cu fonduri private. „Sunt impresionata! Acest lucru este bun si pentru caini si pentru oameni, pentru ca acestia se vor simti mai in siguranta cand cainii vor fi adapostiti aici”, ne-a spus Yordanka Fandakova.

Dog Town nu este singurul lucru pe care oficialul din Sofia vrea sa il vada, iar unul dintre acestea este si centrul Municipalitatii de management al traficului. „Doamna primar a dorit ca in scurtul timp pe care il petrece la Bucuresti sa poata sa vada si celelalte dimensiuni si rezolvarea pe care am dat-o noi managementului traficului. Este timpul oraselor si asta credem amandoi”, a mai spus edilul sef.

Cel mai mare adapost din Europa, Dog Town, este dotat cu un spital veterinar cu personal medical specializat, care dispune de spatiu pentru terapie intensiva, spatii pentru consultatii si tratament, bloc operator, laborator si zona de spitalizare, magazii si depozite pentru hrana, precum si o zona de carantina cu 200 de locuri. In prima faza a proiectului se pot caza aici 2.000 de caini, iar in cea de a doua capacitatea va creste cu inca 8.000.