Campania de vaccinare pentru personalul din învățământ a debutat miercuri, 24 februarie. În prima zi au fost imunizate 3.800 de cadre didactice, potrivit bilanțului oferit de către autorități.
În prima zi de vaccinare a cadrelor didactice au fost imunizate 3.800 de persoane. Dintre acestea 1.748 au primit vaccinul AstraZeneca, iar 2.052 cel produs de Pfizer. (CITEȘTE ȘI: A FOST APROBATĂ PRIMA TRANȘĂ DE DOZE DE VACCIN ANTI-COVID PENTRU REPUBLICA MOLDOVA. ESTE VORBA DESPRE 20.000 DE DOZE)
„Educația rămâne temelia pe care ne putem construi viitorul, calea către progres și vârful de lance al tinerei generații. Dascălii din Romania au început să se vaccineze de astăzi, în București și alte 22 de județe din țară. 3.800 de cadre didactice au fost vaccinate cu AstraZeneca (1.748) și Pfizer (2.052), reprezentând 20.8 % din totalul persoanelor vaccinate astăzi cu prima doză (18.262)”, se arată în informarea oficială.
Acțiunea de vaccinare destinată personalului didactic va continua în perioada următoare, la nivel național, până în data de 10 martie.
Campania de vaccinare pentru personalul din învățământ se desfășoară în termeni distincți față de campania de vaccinare națională. Programările nu se fac în platforma informatică, ci în cadrul inspectoratele școlare, care trimite datele la direcțiile de sănătate publică. (VEZI ȘI: ANUNȚUL FĂCUT DE VALERIU GHEORGHIȚĂ! CE TREBUIE SĂ FACI ÎN CAZUL ÎN CARE PIERZI DOVADA VACCINĂRII)
„În primul rând, tipurile de vaccin- vor fi folosite atât AstraZeneca, în mod deosebit, pentru persoane cu vârsta de până în 55 de ani, inclusiv, acolo unde nu se identifică anumite contraindicații. De asemenea, vaccinul produs de BionTech Pfizer va fi recomandat pentru persoane de peste 55 de ani. Fluxurile de vaccinare vor fi separate pentru cele două tipuri de vaccin administrat.
Programarea se va face după o altă modalitate și nu se efectuează în platforma informatică. Practic, instituțiile de învățământ centraliză lista cu personalul care dorește vaccinare, listele sunt centralizate la inspectoratele școlare, care le trimite la direcțiile de sănătate publică. DSP-urile efectuează programarea, iar beneficiarii vor fi înștiințați de inspectoratele școlare județene și de conducerile instituțiilor de învățământ”, a declarat coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță.