Primă de concediu de la stat. Peste 3.000 de lei intră pe card, bucurie pentru acești români
Este vară, suntem în plin sezon estival și toată lumea se gândește la zilele libere și la vacanță. În acest context, unii dintre angajații din România sunt cât se poate de norocoși. Pe aceștia îi așteaptă prime de vacanță de peste 3.000 de lei. Cine sunt beneficiarii?
Angajații din România care au ajuns să lucrez la companii ce au rezultate financiare bune se bucură de numeroase avantaje, printre care și prime de vacanță atractive, pe lângă tichetele cadou de sărbători sau voucherele de vacanță. O companie care oferă astfel beneficii este platforma Industrială Mioveni.
Recent, compania a anunțat că plata indemnizației de concediu de odihnă și a primei de vacanță pentru salariații săi este programată pentru data de luni, 24 iulie 2023. Conform datelor oficiale, cei care lucrează aici o să primească o primă de vacanță de 3.073 lei brut, valabilă pentru cei care intră în concediu de odihnă în perioada 31 iulie – 9 august.
De asemenea, în ceea ce privește elementele fiscale, regularizarea acestora se va face la lichidarea lunii aferente. Astfel, angajații vor primi avansul pentru luna iulie în data de 25 iulie, iar lichidarea salariilor pentru aceeași lună se va face joi, 10 august.
(CITEȘTE ȘI: S-A SCHIMBAT LEGEA. PUNCTELE ESENȚIALE CARE SCHIMBĂ ÎN TOTALITATE RAPORTURILE DE LA MUNCĂ. CE DREPTURI AU ANGAJAȚII)
Voucherele de vacanță aduc amenzi usturătoare
Românii se pregătesc de vacanță, iar mulți se bazează pe voucherele pe care le primesc. Însă sunt și unii care nu le folosesc și aleg să le vândă, practică total ilegală. Ei bine, deși această obișnuință a unora dintre români datează de câțiva ani, acum autoritățile sunt cu ochii pe cei care vor să facă profit din vânzarea voucherelor de vacanță și anunță amenzi usturătoare.
Mulți dintre români vor să își petreacă vacanța în afara granițelor țării, iar vouchere de vacanță pe care le primesc devin inutile pentru ei și asta pentru că se pot folosi doar în România, nu și în străinătate. Iar pentru a nu pierde banii, mulți sunt cei care aleg să își vândă tichetele.
Site-urile de profil deja sunt pline de astfel de anunțuri, iar clienții se arată și ei în număr mare. Astfel de tranzacții sunt ilegale, iar amenzile pe care le riscă aceia implicați sunt usturătoare. Concret, cei care vând sau cumpără vouchere de vacanță riscă sancțiuni de până la 26.000 de lei.