Situația în România devine din ce în ce mai alarmantă din cauza numărului mare de noi cazuri înregistrate zilnic, iar sistemul medical este în pragul colapsului. În acest context, medicul Virgil Musta de la Spitalul de Boli Infecţioase ”Victor Babeş” din Timişoara a vorbit despre situația critică din spitale și despre felul în care explozia de noi cazuri ar putea să fie oprită.
Medicul Virgil Musta a declarat că sigura metodă, prin care explozia actuală de noi cazuri ar putea să fie diminuată, este ca totul să se închidă pentru două- trei săptămâni. Această soluție extremă ar putea reduce considerabil numărul de noi infectări, dacă toate lumea ar respecta regulile. (CITEȘTE ȘI: ROMÂNIA, PE URMELE ITALIEI? ANUNȚUL ÎNGRIJORĂTOR FĂCUT DE VIRGIL MUSTA: ”PACIENȚII CU ȘANSE MINIME NU POT FI DECUPLAȚI. E PRIMUL VENIT, PRIMUL SERVIT”)
„Ar trebui impuse niște reguli mai stricte şi avut mare grijă să se implementeze. Degeaba e interzis să ne adunăm în număr mare, când chefurile continuă. Dacă nu eşti ferm… şi poate gândit foarte bine… ideal poate ar fi bine să blochezi totul două – trei săptămâni, dar din păcate este an electoral. Trei săptămâni, dacă s-ar bloca, ar fi o măsură bună, doar că nu ne putem permite deoarece industria ar fi afectată”, a declarat medicul Virgil Musta, pentru News.ro.
Medicul Virgil Musta a vorbit și despre situația actuală din spitale, care este una critică. Acesta a explicat că s-a ajuns în acest punct pentru că oamenii nu au respectat de la început regulile impuse, fapt ce se resimte acum, iar medicii sunt nevoiți să trieze persoanele care primesc o șansă sau nu. (VEZI ȘI: CUM TE TRATEZI ACASĂ, DACĂ AI O FORMĂ UŞOARĂ DE COVID-19. CE RECOMANDĂ VIRGIL MUSTA)
„Putem vorbi, este într-o progresie geometrică. Aşa se întâmplă şi în străinătate şi e mai greu de respectat. Dacă respectam acum trei luni nu eram aici. Nerespectând, încetul cu încetul ne contaminăm. Acest comportament a dus la explozia de cazuri şi care va fi greu de stopat.
Este rău că nu mai avem timp. În senul presiunii sistemului de sănătate. Una era să se întâmple când spitalul era gol, alta e când spitalul e plin. Acum va trebui să alegem între ce putem salva şi ce nu putem salva. Să zicem că sunt persoane care vin cu forme medii şi severe, acum îi trimitem acasă şi sperăm să nu evolueze sever”, a mai spus medicul.