Este miercuri, 1 Mai, zi de sărbătoare pentru români. Astăzi este rost de petrecere, iar startul deja a fost furat pe litoral. Încă de ieri, cei curajoși care nu s-au speriat de prognoza meteo, au ajuns pe litoralul românesc pentru a da startul sezonului estival. Muzica a răsunat pe litoral toată noaptea, iar cei care în această dimineață s-au trezit mahmuri au dat iama în restaurantele de la malul mării, însă au fost luați prin surprindere de prețurile mari.
Sunt primele zile de petrecere de pe litoralul românesc din acest an, iar o mulțime de turiști au ales să petreacă ziua de 1 Mai la mare. Însă, cei care au ajuns pe litoral au avut parte de o surpriză neplăcută. Se pare că scumpirile din ultima perioadă au ajuns și la malul mării, iar prețurile au explodat. Turiștii au fost luați prin surprindere de costurile ridicate și au rămas fără cuvinte când au aruncat un ochi pe meniurile restaurantelor din Portul Tomis. Cât a ajuns să coste o porție de 100 de grame de icre de știucă?
Ca în fiecare an, mulți dintre români au ales să își petreacă minivacanța de 1 Mai pe litoralul românesc. Curajoșii care nu au ținut cont de prognoza meteo și de precipitațiile anunțate au ajuns deja la malul mării încă de ieri și au marcat prima noapte de petrecere. Aceștia s-au distrat copios și nu au plecat acasă prea devreme.
În această dimineață, după o noapte grea de petrecere, turiștii au dat iama în restaurante. Mulți au fost cei care abia au aștepta o masă copioasă, însă pofta de mâncare a dispărut atunci când au văzut prețurile practicate la malul mării. Se pare că scumpirile din ultima perioadă se resimt și la malu mării iar prețurile au explodat.
De exemplu, la restaurantele din Portul Tomis o porție de 100 de grame de icre de știucă a ajuns să coste chiar 65 de lei. E drept, cei mai puțin pretențioși pot opta și pentru niște icre de crap, care costă 35 de lei sau pentru o zacuscă de pește, pentru care trebuie să plătească 40 de lei.
Și cei care nu au fost interesați de preparatele din pește au avut o surpriză neplăcută, căci orice fel de mâncare pare să aibă un preț considerabil. De exemplu, o pizza Fontanella de 45 cm (sos roșii, cașcaval, ciuperci, cherry, prosciutto, parmezan, rucola) costă 100 de lei.
Iar cei care au vrut să își dreagă mahmureala cu o supă de fructe de mare sau un storgeac au trebuit să scoată din buzunar între 50-60 de lei.
(VEZI ȘI: TARIFE PARCARE ÎN MAMAIA 2024. CÂT TE COSTĂ SĂ-ȚI LAȘI MAȘINA O ZI ÎNTREAGĂ DE 1 MAI)