Prețurile au explodat! Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de vită în măcelării
Piața românească se confruntă cu o creștere masivă a prețurilor. În magazine și piețe, la o simplă sesiune de cumpărături, românii sunt nevoiți să plătească dublu. De exemplu, cât a ajuns să coste un kilogram de carne de vită în măcelării sau un simplu sandwich cu câteva felii de salam?
Fie că este vorba despre produsele alimentare, fie că este vorba despre carburanți sau servicii, prețurile au crescut, iar acest lucru poate fi sesizat în cumpărăturile zilnice pe care românii le fac. În ultimele luni, cumpărăturile banale care costau 300 de lei a ajuns la prețul de 500 de lei.
Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de vită în măcelării?
„Războiul” prețurilor continuă în toate magazinele și piețele din țară. De exemplu, un singur kilogram de carne de vită costă, în măcelării, 40 de lei. Spre deosebire de anul 2021, este mai scump cu 40%. Proprietarul unei carmangerii a explicat: ”Preţurile depind de domeniu. De exemplu, la porcine preţul a crescut pentru că nu mai sunt ferme la noi în ţară şi foarte multe vin de afară, iar preţul este dictat de acolo. Vită şi oaie nu se mai găseşte, sau e din ce în ce mai greu de procurat. La vită şi la oaie, e undeva la 35- 40% faţă de anul trecut”.
Pe de altă parte, un kilogram de cârnați a ajuns să coste și 50 de lei, iar un kilogram de telemea veche de oaie are prețul de 48 de lei. Un simplu sandwich cu câteva felii de salam costă cel puțin 6 lei în unele magazine din București, iar un kilogram de ardei capia este și 11 lei.
Pentru cei care poftesc, încă, la roșiile zemoase, un kilogram se vinde și peste 6 lei.
Citește și CÂT A AJUNS SĂ COSTE UN KILOGRAM DE ROȘII ÎN ROMÂNIA, ÎN 2022
Sursă foto: Pixabay