Prețul ireal la care se vinde o sticlă de 500 ml de pălincă, în SUA. O cumperi de 10 de ori mai ieftin în România

Publicat: 24/10/2023 | 18:10
La ce preț se vinde o sticlă cu pălincă în SUA? / sursă foto: Pixabay

Deși nu este o „licoare” care necesită un proces îndelung pentru a fi preparată, pălinca se găsește mai greu în SUA sau în Occident. De altfel, se vând la prețuri ridicate. În România, de exemplu, o sticlă de 500 ml de pălincă poate fi achiziționată la un preț de 10 ori mai mic. Detaliile se regăsesc mai jos.

Anumite produse (importate, de exemplu) de peste hotare ar putea să aibă un preț de zece ori mai scump. Pe lista produselor vândute la un preț ridicat, de exemplu în SUA și în Occident, se află și pălinca, țuica sau rachiul. De pildă, în Statele Unite ale Americii, o sticlă de 500 ml de pălincă se vinde și cu 50 de euro (53 de dolari sau aprox. 250 de lei). În Marea Britanie, se vinde cu 45 de lire sterline.

O sticlă de pălică de 700 ml se vinde, pe internet, la prețul de 30 de euro. Este catalogat drept un preț mediu, raportat la cantitatea de „licoare” pe care o oferă. Pe Amazon sau Ebay, o sticlă de pălincă de caise se vinde cu 45 de dolari (210 lei, la cursul BNR actual). De altfel, o sticlă de pălincă de prune se vinde la prețul de 43 de dolari.

Vezi și PRODUSUL ROMÂNESC CARE FACE FURORI ÎN TOATĂ EUROPA. NEMȚII STAU LA RÂND SĂ-L CUMPERE

Cât costă o sticlă de pălincă în străinătate?

Pe site-urile respective există și pălincă românească, iar o sticlă de 500 ml se vinde cu 11 euro (cel mai ieftin preț). Raportat la cursul BNR actual, înseamnă în jur de 55 de lei.  În România, pe de altă parte, țuica, pălinca sau rachiul se pot achiziționa la prețuri de zece ori mai mici. De exemplu, în sate, un litru de pălincă se poate vinde cu 15 lei. O sticlă cu țuică se vinde și cu 10 lei, la Hunedoara sau Arad, iar o pălincă cu gutuie se găsește la prețul de 30 de lei.

Vezi și CE SE ÎNTÂMPLĂ, DE FAPT, DACĂ BEI 10 BERI ÎN FIECARE ZI. ACEST TÂNĂR A CONSUMAT 2.000 DE HALBE ÎN 200 DE ZILE CONSECUTIVE

Pe site-urile românești, prețurile diferă în funcție de brand și calitatea băuturii. De exemplu, o sticlă de 700 ml de pălincă de prune, făcută la Bran, costă 155 de lei. Există și varianta „mini” a sticlelor de băutură, iar prețurile diferă de zona în care a fost făcută băutura, dar și de furnizor. De exemplu, o sticlă de 50 ml de pălincă de prune, făcută în Medieșu Aurit, costă aproape 20 de lei.

Sursă foto: Pixabay