Preparatul care poate fi consumat de întreaga familie pe timpul verii. Cu această rețetă nu vei da greș
Te-ai gândit vreodată ce rețetă să abordezi pe timpul verii, pentru a nu simți că organismul este îngreunat, iar întreaga familie să se bucure de un gust fresh și savuros? Există un preparat care poate fi consumat în perioadele caniculare și, potrivit EVZ, este vorba despre celebra tartă cu brânză și ceapă roșie. Este un deliciu pentru papilele gustative! Iată ce ingrediente ai nevoie pentru această tartă și care este modul de preparare.
Există o multitudine de mâncăruri care pot fi savurate pe timpul verii și care nu vor îngreuna metabolismul. Este foarte important să nu ai senzația de „plin” și nici să existe probleme digestive, în urma ingerării alimentelor. Pe timpul verii, specialiștii în nutriție recomandă consumul unor produse cât mai ușoare și care să faciliteze tranzitul intestinal. Desigur, există rețete care pot fi preparate acasă și care vor reprezenta un adevărat deliciu pentru papilele gustative.
O rețetă care poate fi abordată pe timpul verii este tarta cu brânză și ceapă roșie. Mai jos vă prezentăm lista cu ingrediente, dar și modul de preparare. Paul Ainsworth este un bărbat din Marea Britanie care a fost inspirat să recreeze această rețetă de tartă. Preparatul servit în restaurantul din Cornwall este un deliciu chiar și pentru toți oaspeții care i-au călcat pragul.
Vezi și Cum faci tocine moldovenești, după o rețetă veche din 1969. Sigur nu ai mâncat așa ceva niciodată!
Rețetă pentru vară: tartă cu brânză și ceapă roșie
Ce ingrediente se utilizează la această rețetă de tartă cu brânză și ceapă roșie? În primul rând, cele două produse principale: brânza de capră și ceapa. Iată care sunt toate ingredientele:
- 3 cepe roșii mari, decojite și tăiate în bucăți de 2 cm;
- 4 fire de cimbru;
- 100 grame de foitaj gata preparat;
- 15 grame de unt nesărat;
- 40 grame de alune, decojite;
- 8 felii de brânză de capră;
- ulei de măsline extravirgin, pentru stropire;
- oțet balsamic, pentru stropire;
- sare de mare și piper negru;
- caramelul balsamic care se preparată dintr-o lingură de oțet, 60 de grame de zahăr pudră și 25 de grame de unt rece nesărat (cubulețe) – se pune într-o tigaie, se amestecă până când compoziția capătă o nuanță aurie. În compoziție se adaugă oțetul balsamic, se amestecă, se adaugă untul rece (cubulețele), până când compoziția devine catifelată.
Cum se prepară tarta cu brânză și ceapă roșie? Cuptorul trebuie preîncălzit la 200 grade Celsius (ventilator). Se plasează pe foitaj o farfurie cu o circumferința mai mare decât forma de tartă și se decupează aluatul. Apoi, foitajul taiat se pune peste ceapa roșie. În mijloc se va face o gaură, pentru permiterea ieșirii aburului în timpul coacerii. Se va coace pentru 55 de minute. Atenție, însă: trebuie verificat la fiecare 15 minute, pentru a vedea dacă foitajul devine crocant. Apoi, se scoate aluatul din cuptor și se lasă la răcit (20 minute).
În continuare, untul va fi pus într-o tigaie mică și va fi lăsat până se topește și face spumă, apoi se vor adăuga alunele. Acestea trebuie să capete o nuanță aurie. Apoi, se adaugă sarea de mare. După acest pas, alunele se scot pe hârtie de bucătărie și se scurg, apoi le tocați grosier. Tarta se va reintroduce în cuptor, pentru a înmuia caramelul (câteva minute). Se scoate tarta din cuptor, se adaugă cele 8 felii de brânză de capră și alunele tocale. Deasupra se presară uleiul de măsline și oțetul balsamic, apoi se servește.
Sursă foto: Pixabay