Prepară cea mai tare PRĂJITURĂ CU CIOCOLATĂ! N-ai cum să ratezi dacă-ţi serveşti invitaţii
Pentru prepararea blatului:
6 albusuri
200 grame zahar
250 grame nuci tocate marunt
2 linguri de faina
2 linguri pudra de cacao neindulcita
1 lingurita praf de copt
Pentru prepararea cremei:
6 galbenusuri
250 grame zahar
2 linguri pudra de cacao
un pachet de unt fara sare
esenta de rom
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile bine cu zaharul( se poate folosi si zahar pudra pentru a se topi mai repede). Cu ajutorul unei linguri de lemn amestecam albusurile batute bine cu nucile, faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.
Se aseaza hartie de copt in tava si se toarna compozitia. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la temperatura medie, circa 20-25 de minute. Cat timp se coace blatul facem crema. Se amesteca galbenusurile cu zaharul si se pune vasul la aburi pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat se adauga pudra de cacao si se mai fierbe circa un minut.
Se lasa crema sa se raceasca si se intinde peste blatul care si el trebuie sa fie rece. Daca vrei sa ornezi prajitura poti folosi cateva bucatele de ciocolata de menaj sau cu lapte. Se topeste ciocolata tot la aburi si se amesteca treptat cu putina frisca lichida sau batuta. Prajitura se pune la rece pentru cel putin 3 ore.