Preoții au încasat mii de euro de Bobotează: ”Așa mai compensăm și noi veniturile mici de peste an…”

De: Cancan
Publicat: 08/01/2019 | 17:47
Preoții au încasat mii de euro de Bobotează: ”Așa mai compensăm și noi veniturile mici de peste an...”

Primele zile ale fiecărui an sunt foarte aglomerate pentru preoţii ortodocşi. Aceştia au foarte mult de alergat chiar din prima zi a noului an, de Sf. Vasile,  si până la sărbătoarea Bobotezei. Însă alergătura le aduce mii de euro în buzunare. 

Potrivit unei reguli vechi, enoriaşii le oferă slujitorilor domnului mici „atenții”, cu preponderenţă sume de bani dar şi alte cadouri gen fleici de carne afumata, carnati, cafea sau bauturi fine. Unul dintre cei care se bucură de un câştig impresionant, a dezvăluit, sub protecţia anonimatului, că munca pe care o face nu este atât de uşoară, dar are şi multe avantaje. (CITEȘTE ȘI: CAZ REVOLTĂTOR ÎNTR-UN SAT DIN BACĂU! O FEMEIE MOARTĂ ESTE ȚINUTĂ PE DOUĂ SCAUNE ÎN FAȚA BISERICII PENTRU CĂ NU ȘI-A PLĂTIT TAXA CĂTRE PREOT)

Preotul din Argeş a dezvăluit că aleargă cu plăcere prin frig, datorită recompensei, care este pe măsură. Potrivit spuselor sale, cu puţin noroc, în doar 2-3 zile, se pot strânge sume colosale.

„Eu am o parohie măricică cu oameni darnici și mulți înstăriţi pe care îi cheamă Vasile, Vasilica, Ion sau Ioana. Nu fac nimic ilegal, doar respect o tradiție, iar oamenii se bucură să mă vada și cred că înțeleg că nu este ușor să bați kilometri pe la casele lor pe frig, pe zăpada. Preoții nu cer nimic, oamenii ne dau cât îi lasă inima. Cei cu nume de sfânt dau mai mult, alții ne dau și carne, cârnați sau sticle cu băutură mai acătări. Încă nu am făcut un calcul exact, dar în ziua de Sf Vasile și de Boboteaza cred că am strâns undeva la 3.500 Euro. Poate vi se pare mult, dar să știți că așa mai compensăm și noi veniturile mici de peste an”, a declarat C. I, preot la o parohie din Argeş, pentru ziarulprofit.ro.

Nu se emite chitanță pentru serviciile prestate

Părintele spune că, pentru aceste servicii, nu emite chitanță pentru sumele sunt considerate donații. Potrivit legislaţiei fiscale în vigoare, sumele de bani sunt primite sub titlu de donaţie şi nu se pune problema de impozit pe venit. (VEZI ȘI: SCANDAL LA BISERICĂ! TĂMÂIA A FOST ÎNLOCUITĂ CU MARIJUANA! CE S-A ÎNTÂMPLAT CU PREOTUL ȘI CU ENORIAȘII)

„Oamenii sunt convinși că nu dau popii banii, ci îi dau bisericii de care aparțin. Și ce chitanță să dau: la carne sau la sticlele de vin pe care mi le oferă? Am un fost coleg, acum preot la o parohie în Pitești care câștigă de Sf. Vasile și Bobotează cel putin 6000 Euro. Anul ăsta chiar mi-a zis că din banii strânși de Bobotează îşi va termina casa pe care o are în construcție. Desigur, vă lăsa ceva din banii aștia și în vistieria bisericii” , a mai spus părintele.