Se închid restaurantele, cinematografele și teatrele din București. Cât timp este valabilă restricția
Numărul cazurilor de noi persoane diagnosticate cu COVID, în Capitală, a crescut simțitor în ultima perioadă. Astfel, după ce rata de incidență a coronavirusului, cumulată în ultimele 14 zile, a ajuns la 1,86 la mia de persoane, au fost decisă aplicare de noi restricții.
Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență a decis, marți, ca, de miercuri, cafenelele, restaurantele, cinematografele și teatrele din București să se închidă.
Prefectul Capitalei a anunțat, marți după-amiază, ce restricții vor intra în vigoare de miercuri, 7 octombrie, în București. (CITEȘTE ȘI: NOI RESTRICȚII DURE PENTRU CAPITALĂ? DSP PROPUNE ÎNCHIDEREA RESTAURANTELOR ȘI INTERZICEREA EVENIMENTELOR PRIVATE CU MAI MULT DE 50 DE PERSOANE)
„Activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară act de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice în unitățile de tip restaurante și cafenele în interiorul clădirilor nu este permisă în municipiul București. Se face o excepție pentru unitățile de cazare – hotel, pensiune etc, unde e permisă servirea în interior, dar numai pentru cei care sunt cazați acolo”, a declarat prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, citat de Mediafax.
Potrivit prefectului, și teatrele, cinematografele și sălile de spectacole vor fi închise. „În afară nu s-a interzis nimic. Dar în interior (…) este implici că nu vor putea fi nunți și botezuri. Teatrele, cinemaografele se vor închide”, a precizat adaugă Cojanu.
Restricțiile, care vin ca urmare a deciziei CNSU de luni, intră în vigoare începând de miercuri și vor rămâne în vigoare cel puțin șapte zile.
Noi restricții pentru bucureșteni
Prefectul Capitalei a mai anunțat că s-a impus purtarea măștii de protecție, în intervalul 7-21, în jurul școlilor. Iar PMB și primăriile de sector au obligația să delimiteze aceste zone, chiar și cu o simplă vopsea.
Mai mult, se vor intensifica activitățile de control în târguri, piețe, transport în comun și în apropierea unităților școlare. (VEZI ȘI: SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE ÎN IAȘI! RESTAURANTELE ȘI CAFENELELE SE ÎNCHID DIN NOU. RĂMÂN DESCHISE DOAR TERASELE)
În ceea ce privește angajații afectați de restrângerea activității economice (HoReCa și spectacole) vor beneficia de măsuri de sprijin.
A mai fost anunțat și faptul că în momentul în care rata de incidența scade sub 1,5 la mie, CNSU se va reuni și va dispune reluarea tuturor activităților.