Prea multă cafea | Remediu pentru a reduce cantitatea de cofeină din corp
Cofeina acţionează ca un stimulent asupra sistemului nervos central, astfel încât prea multă cafea vă poate accelera bătăile inimii. Pe de altă parte, dacă este consumată în cantităţi mari şi, deodată, acest consum este întrerupt, efectele ar putea fi: indispoziţie, capacitate scăzută de concentrare, depresie, dureri de cap.
Persoanele care beau cafea în cantităţi mari pot avea convulsii musculare şi agitaţie, dar şi sensibilitate la lumină şi vedere neclară. Consumul de cafea în exces poate duce şi la iritabilitate, deoarece oxigenul nu mai ajunge la un nivel optim în creier. În plus, cafeaua creşte riscul de osteoporoză.
Pentru reducerea consumului de cafea, specialiştii vă recomandă să monitorizaţi cu atenţie cât de multă cofeină consumaţi din alimente şi băuturi (ciocolată, ceai verde, ceai negru, cafea, sucuri carbogazoase), deoarece toate aceste surse pot depăşi nevoia zilnică.
Următorul pas este să consumaţi mai puţine sucuri acidulate, iar cafeaua să o beţi într-o ceaşcă mai mică. Nu strică să renunţaţi la a mai bea cafea în a doua parte a zilei şi/sau să încercaţi variante fără cofeină. La fel şi cu ceaiurile de plante, eliminaţi-le pe cele care conţin cofeină. Şi, nu în ultimul rând, beţi mai multă apă pentru a rămâne hidrataţi.