Prăjitura Mimoză poate fi preparată fără probleme atunci când aveți un sărbătorit în familie. Și pentru că astăzi sunt Sfinții Constantin și Elena, ne-am gândit să vă oferim rețeta acestui desert cu nume ciudat, de plantă. Albinița sau Ungureasca, așa cum i se mai spune, este o prăjitură fragedă, gustoasă și cu un aspect rafinat, de sărbătoare.
Rețeta pentru prăjitura Mimoză o puteți găsi și sub denumirea de Albinița sau Ungureasca, depinde de zona geografică. Este un desert fin, cu foi făcute cu miere și umplute cu o cremă aromată de vanilie, amestecată cu gustul dulce al gemului de căpșuni, care te trimite inevitabil cu gândul la copilărie. Prăjitura Mimoză este gata în aproximativ o oră, dar va trebui să așteptați până a doua zi să o gustați.
Ingrediente pentru foi:
Ingrediente pentru cremă:
Prima dată se prepară foile. Aceasta este, de fapt, și cea mai migăloasă parte a rețetei. Puneți într-un vas pe foc mic untul, laptele, zahărul, mierea și oul. Amestecați în permanență, pentru aproximativ 10 minute, fără să fierbeți crema. Compoziția finală trebuie să fie o spumă consistentă. După ce este gata, trebuie lăsată la răcit.
Făina și praful de copt se amestecă, după care se pun peste spuma cu miere. Din toată această compoziție, trebuie să frământați un aluat, care se împarte în 4 bucăți egale. Acestea se întind și se coc pe fundul tăvii, tapetată cu unt. După ce coaceți toate cele 4 foi, lăsați-le să se răcească.
Între timp, pregătiți crema de vanilie. Laptele, gălbenușurile și făina se amestecă bine cu telul și se pune compoziția pe foc mic. Aveți grijă să amestecați mereu până fierbe crema. La final, adăugați și fiolele cu esența de vanilie și lăsați crema să se răcească. Untul se mixează bine cu zahărul pudră și după aceea se pune peste crema de vanilie și se încorporează.
Pe o tavă așezați o foaie, peste care turnați jumătate din crema de vanilie. Puneți încă o foaie, apoi gem, iar foaie și peste ea cealaltă jumătate din cremă. Deasupra se pune ultima foaie și gata, prăjitura este asamblată. Trebuie lăsată peste noapte cu o greutate peste ea, pentru ca foile să se înmoaie de la cremă.