Prăjitura Kinder este un desert care se prepară rapid și este pe placul copiilor. Pentru ca succesul să fie garantat, trebuie însă să folosiți un ingredient secret. Acesta îi dă, de fapt, prăjiturii Kinder gustul inconfundabil de lapte.
Se apropie week-end-ul și dacă vreți să-i surprindeți pe cei dragi cu un desert delicios, prăjitura Kinder felie de lapte este cea mai bună variantă. Se prepară rapid, este sănătoasă și aveți nevoie de doar câteva ingrediente. În mare, acest desert se rezumă la blat de cacao, lapte, miere și frișcă. Există însă un secret pe care nu toată lumea îl știe. Prăjitura Kinder iese perfectă dacă folosiți lapte condensat.
Ingrediente pentru blat:
Ingrediente pentru cremă:
Prima dată se face blatul de cacao. Pentru asta, puneți într-un vas mai mare ouăle întregi, adăugați zahărul și sarea și mixați foarte bine. La final, trebuie să obțineți o spumă tare. După aceea, adăugați cacaoa și încorporați-o bine în compoziție.
Puneți și uleiul și adăugați făina, puțin câte puțin, în timp ce omogenizați bine amestecul. Când sunteți gata, turnați compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și băgați blatul la cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 20-25 de minute.
După ce va fi gata, blatul trebuie lăsat să se răcească în totalitate, înainte de a-l tăia pe jumătate. Aveți grijă! Acesta trebuie tăiat pe lățime. În timp ce se răcește blatul, puteți să vă apucați de pregătit crema. Într-o oală puneți laptele și laptele condensat. Atenție! Laptele condensat trebuie să fie îndulcit.
Peste cele două tipuri de lapte adăugați și amidonul, dar și esența de vanilie și amestecați bine. Oala se pune la fiert, iar compoziția se amestecă mereu, până se va îngroșa. După aceea, dați oala la o parte de pe aragaz și lăsați crema să se răcească puțin, nu de tot.
Între timp, gelatina se pune în apă rece și se lasă la înmuiat. Când este gata, se adaugă peste compoziția de lapte și se amestecă până în momentul în care gelatina se va topi de tot. Crema astfel obținută se lasă să se răcească. Între timp, bateți cu mixerul smântâna pentru friscă, până se întărește.
Când crema de lapte s-a răcit, adăugați mierea și frișca și amestecați foarte bine, până când amestecul este omogen. Puneți toată crema peste jumătate din blatul de cacao, nivelați bine și adăugați la final cealaltă parte de blat. Este ideal să lăsați prăjitura Kinder la frigider pe timpul nopții și după aceea să o tăiați.