Prăjitura cu ciocolată este desertul ideal pentru cei care iubesc dulciurile. Fie că îți dorești un preparat care să îi uimească pe invitați, fie că vrei ca cei mici să aibă parte de o bucurie gustoasă, această rețetă este tot ceea ce ai nevoie.
Avantajul pregătirii unei asemena prăjituri este că nu va trebui să cheltui sume foarte mari pe ingrediente și nici nu vei petrece foarte mult timp în bucătărie. Rezultatul va fi unul spectaculos și pe gustul tuturor. Iată ce trebuie să faci pentru a realiza o rețetă ca la carte.
VEZI ȘI: PRĂJITURA RUMBA. SE PREPARĂ CU NUCĂ, RAHAT, ALUNE, FRUCTE USCATE ȘI STAFIDE
Pentru a pregăti acest desert, trebuie să ții cont de două aspecte. În primul rând, vei avea nevoie de un sirop și de un blat. Ingredientele pe care le vei folosi pentru sirop sunt următoarele:
Tot ce trebuie să faci pentru a obține siropul este să amesteci într-o oală toate ingredientele și să le pui pe foc. Cu o lingură asigură-te că obții un conținut omogen, fără cocoloașe. În momentul în care siropul începe să fiarbă, oprește-i focul și pune-l la răcit. Pentru blat, vei avea nevoie de:
Pentru a obține un blat pufos, separați ouăle, iar albușurile bateți-le cu mixerul bine. Adăugați treptat zahărul, cacao, făină, lapte și ulei. După ce ați amestecat bine întreaga compoziție, adăugați praful de copt și turnați totul într-o tavă pentru 50 de minute. După ce este scoasă din cuptor, prăjitura trebuie lăsată la răcit. La final, adăugați siropul pe care l-ați realizat anterior, iar pe deasupra puteți presăra chipsuri de ciocolată.