Prăjitura Albă ca Zăpada. E de departe cel mai bun desert pe care îl poți face cu cremă de lămâie
Prăjitura Albă ca Zăpada este unul dintre cele mai bune deserturi pe care le poţi face. Reţeta nu este deloc complicată şi este structurată în două părţi: pregătirea foilor prăjiturii şi pregătirea cremei de lămâie.
Prăjitura Albă ca Zăpada: Ingrediente pentru foi
Pentru a face foile pentru prăjitura Albă ca Zăpada, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 10 linguri de lapte
- 10 linguri de zahăr
- 10 linguri de ulei
- 2 ouă
- o lingurită rasa de amoniac
- un praf de sare
- circa jumătate de kilogram de făină
- zeamă de lămâie
Ouăle se amestecă într-un bol cu zahărul, laptele şi uleiul. Compoziţia se bate până când zahărul se topeşte, apoi se pune sarea şi se adaugă amoniacul dizolvat în puţină zeamă de lămâie. Treptat, se adaugă făina şi se amestecă până când se obţine un aluat omogen, care nu se lipeşte.
Coca se lasă apoi pentru 30 de minute, iar ulterior va fi împărţită în trei. Fiecare parte de aluat se întrinde pe o foaie de copt, până când aluatul devine subţire şi se potriveşte cu dimensiunea tăvii de copt. Fiecare foaie de aluat se pune cu tot cu foaia de copt pe fundul unei tăvi întoarse şi se bagă la cuptor pentru 15 minute la foc mic. Foile de aluat ar trebui lăsate până când se întrăresc şi capătă puţină culoare.
Ce ingrediente îţi trebuie pentru a face crema prăjiturii Albă ca Zăpada
După ce ai făcut acest pas, poţi trece la cremă. Pentru a face crema de lămâie, ai nevoie de următoarele ingrediente:
- 1 litru de lapte
- 8 linguri de făină
- 6 linguri de zahăr
- un pachet de unt (200 gr)
- coaja de la o lămâie
- 1 esenţă de vanilie
- sucul de la jumătate de lămâie
- nucă de cocos pentru ornat
Într-o cratiţă, se pun făina, zahărul şi coaja de lămâie, apoi se toarnă laptele şi se amestecă până când se formează o pastă. Laptele se va adăuga până când ce pasta se va dilua, apoi se va pune craţita la foc mic şi se va amesteca până când crema devine groasă.
Ulterior, se dizolvă 2 linguri de făină în apă rece şi se toarnă peste cremă. Se mai fierbe pentru încă 5 minute şi se ia de pe foc. La final, se adaugă zeama de lămâie şi esenţa de vanilie.
Crema se va acoperi cu o foaie de plastic pentru a nu căpăta crustă şi se va lăsa să se răcească. După aceea, se amestecă cu untul lăsat la temperatura camerei.
În tava pe care s-au copt foile, se pune o folie de plastic, apoi se pune prima foaie de prăjitură. Deasupra ei se întinde crema, apoi se pune cea de-a doua foaie şi încă un strat de cremă, apoi a treia foaie şi deasupra ei crema rămasă. Nuca de cocos se presară peste ea, apoi prăjitura se înveleşte într-o folie de plastic şi deasupra ei se pune un tocător peste care va fi aşezată o greutate, pentru ca prăjitura să se preseze.
Se lasă peste noapte în frigider şi se serveşte rece.