Povestea Ionelei Grigore, o vânzătoare de mezeluri din Obor. Cum i s-a schimbat viața, după apariția la MasterChef România

Publicat: 01/10/2024 | 17:54
Foto: Fanatik/Pro TV

Ionela Grigore, concurenta de la MasterChef 2024, a devenit o prezență cunoscută în piața Obor, unde lucrează ca vânzătoare de mezeluri de peste un deceniu. Cu o experiență de aproape 30 de ani în domeniu, participarea ei la celebrul show culinar a adus schimbări în viața de zi cu zi.

Ionela, care este căsătorită de 31 de ani și are două fiice, în vârstă de 30 și 16 ani, precum și o nepoțică de 11 luni, spune că apariția la TV a avut un impact pozitiv asupra afacerii sale. De când a apărut la MasterChef, aceasta a observat că vin tot mai mulți clienți la ea. Uneori, chiar se formează cozi, mai ales dimineața. Aceștia sunt oameni noi care vin să o cunoască.

Citește și: CE S-A ALES DE PETRU BUIUCĂ, PRIMUL CÂȘTIGĂTOR MASTERCHEF DE LA PRO TV, DUPĂ CE A DAT FALIMENT CU AMBELE AFACERI

„Cozile s-au mai mărit, într-adevăr, și din punct de vedere al vânzării. Și pentru că au început școlile, dar și pentru că unii chiar vin să mă vadă. Unele persoane sunt noi, vor să mă cunoască, într-adevăr. Uneori se întâmplă, mai ales dimineața, să fie coadă destul de mare.”, a spus Ionela Grigore, pentru Fanatik.ro

Ionela Grigore, vedetă în Obor după participarea la MaterChef

Înainte de participarea la MasterChef, vânzările ei erau în jurul a 6.000-7.000 de lei, dar acum au crescut semnificativ, ajungând la 10.000 de lei. Soțul ei, care a renunțat la meseria de vânzător pentru a deveni taximetrist, este alături de ea în această călătorie. Deși nu au o situație financiară impresionantă, cei doi au reușit, cu multe sacrificii, să își cumpere un apartament modest, pe care îl consideră rezultatul muncii lor de-o viață. Ionela subliniază importanța renunțărilor și a economiilor pentru a atinge stabilitatea financiară, remarcând că a trebuit să facă multe sacrificii pentru a ajunge unde este astăzi.

„Nu știu ce înseamnă la sută, dar de la 6000 – 7000 de lei, s-a dus la 10.000 de lei”, a mai spus Ionela pentru sursa citată mai sus.

În ceea ce privește experiența la MasterChef, Ionela povestește că inițial i-a fost teamă de Chef Florin Dumitrescu, cunoscut pentru exigența sa pe micile ecrane. Cu toate acestea, odată ajunsă în emisiune, a realizat că cel mai exigent dintre jurați este, de fapt, Chef Sorin Bontea. Chiar și acum, la ceva timp după participarea la show, încă nu își revine complet din emoția acelui moment.

„Până să-i cunosc pe Chefi, îmi era teamă de Chef Dumitrescu pe care eu îl știam. Chiar dacă era o persoană mai exigentă, mă refer în fața ecranelor, adică, cu concurenții. Dar acum, fiind la emisiune, la sorț, mi s-a părut mai exigent Chef Sorin Bontea. Foarte maleabil și foarte drăguț Chef Scărlătescu și Chef Dumitrescu. Mi-a fost teamă atunci când am luat șorțul. Mi-a fost teamă de dânsul și mai ales că a venit primul care a gustat din preparatul meu. Am tremurat. Aveam o chestie între plâns și râs, între bucurie și emoție. Nu știu cum să le încadrez. Mă bucur că le-a plăcut, nu îmi revin nici acum.

Pe Chef Scărlătescu l-am mai văzut, pe aici, prin Obor. Vine și face cumpărături din piață. A cumpărat și de la mine niște cârnați, înainte de a intra eu în emisiune, înainte de a participa la MasterChef. Eu voiam să mă înscriu la MasterChef și aveam 2 platinguri pe telefon, 2 farfurii făcute de mine, cu care aș fi vrut să mă prezint”, a spus concurenta de la MasterChef pentru Fanatik.ro

Ce a gătit concurenta la MasterChef

Ionela Grigore, o concurentă de 50 de ani la MasterChef, a adus în fața juraților un preparat neobișnuit, plin de nostalgie și amintiri din perioada comunistă: șnițele de parizer. Deși aparent simplu, felul de mâncare a avut un impact neașteptat asupra celor trei jurați, impresionându-i cu savoarea sa.

Cu o experiență de trei decenii în domeniul vânzării de mezeluri. Convinsă de talentul ei, a decis să participe la MasterChef pentru a-și dovedi abilitățile culinare și a demonstra că, indiferent de simplitatea ingredientelor, pasiunea poate transforma orice preparat într-o experiență memorabilă. Șnițelul de parizer, „regele” farfuriei sale, a cucerit papilele gustative ale juraților, oferindu-le o incursiune neașteptată în bucătăria de altădată.

„Majoritatea clienților, sau patronilor, sau vânzătorilor din Obor mănâncă din mâinile mele. Ceea ce mă face să mă simt mândră de ceea ce fac”, a spus Ionela Grigore, în cadrul emisiunii.

Citește și: FLORIN DUMITRESCU ŞI-A GĂSIT… ŞEFUL! CUM DICTEAZĂ SOȚIA JURATULUI DE LA MASTERCHEF: „NU MAI AM VOIE SĂ…”