Povestea fascinanta a celor 5 romani care au “speriat” sudul Africii! Celebri langa George Clooney!

De: Cancan
Publicat: 15/02/2014 | 00:42
Cei cinci artisti romani au devenit cunoscuti pentru caricaturile lor

Nascuti in zorii democratiei capitaliste din Romania, asa cum ii prezinta revista “4Semanas”, din Argentina, si “The Sunday Independent”, din Africa de Sud, Diana Nine, Ana Toma, Alex Vranceanu, Jean Ciuntu si Martin Duma au reusit sa impresioneze cu talentul lor continentul negru!

Echipa “Pencil Nex” si-a stabilit ca obiectiv pentru ei insisi promovarea artei, culturii si toate lucrurile frumoase pe care un om si le poate imagina.

Romanii au fost laudati pe aceeasi pagina cu George Clooney
Romanii au fost laudati pe aceeasi pagina cu George Clooney

“Artistii provin dintr-o fosta tara comunista in care artele au fost aproape interzise in timpul regimului lui Nicolae Ceausescu. Prin arta, fie ca este vorba de portrete, picturi, benzi desenate,site-uri web sau aplicatii de smartphone-uri, romanii de la Penci Nex sunt mereu in cautare de a atrage atentia oamenilor inapoi spre arta, inapoi la un moment in care lucrurile au fost apreciate in valoare”, se arata intr-un articol din 4Semanas.

Performanta romanilor este pomenita pe aceeasi pagina de ziar despre George Clooney, mai exact despre influenta pe care o are in lumea cinematografica.

Cine sunt Pencil Nex

Cativa tineri talentati din Covasna au lansat un proiect denumit “Pencil Nex”, prin care isi doresc sa revolutioneze arta!

Cei cinci artisti romani au devenit cunoscuti pentru caricaturile lor

Cei cinci membri ai echipei ajunsa celebra si peste hotare sunt din Covasna, insa studiaza la Bucuresti. De cele mai multe ori, ei isi gasesc inspiratie in personaje publice, ale caror caricature au prins cel mai bine la public. Printre cei care au ajuns sa fie creionati se numara si Mihai Bendeac, cel care le-a apreciat munca atat de mult, incat a publicat caricature pe pagina lui de Facebook.

Tinerii vad in acest proiect o perspectiva mai caldă, mai apropiata, in care artistul nu ramane intangibil si inabordabil. In acelasi timp, proiectul mizeaza mult pe dialogul si colaborarea dintre artisti, schimbul de idei si de impresii, care nu pot fi decat productie in final.

(M.A.)