Povestea de succes a lui Cătălin Scărlătescu! A început pe timpul lui Ceaușescu
Cătălin Scărlătescu este unul dintre cei mai de succes maeștri bucătari din România, dar pentru a ajunge acolo a muncit foarte mult. A început chiar pe timpul lui Ceaușescu, atunci când actualul jurat de la Chefi la cuțite muncea pe brânci.
Chiar el a dezvăluit și ce anume l-a făcut să își dorească să devină bucătar. Când era doar un puști a început Scărlătescu drumul spre celebritate. Nu i-a fost deloc ușor. „Grele, foarte grele, pentru că a trebuit să mă tai, să mă ard, să mă frig, a trebuit să muncesc mult. Prima mea întâlnire cu restaurantaul a fost undeva prin anul 1987, nu lucram chiar ca ospătar. Căram bagaje la Flamingo, în Eforie Sud, şi mi se spunea „Da“. Eram poreclit aşa pentru că de fiecare dată când venea cineva să-mi spună să fac ceva, eu nu refuzam. Îmi amintesc că o dată au făcut o glumă şi m-au pus să car un televizor color, extrem de mare, dintr-o cameră în altă. Nu a venit nimeni să mă ajute, aşa că ingeniosul de Scărlătescu a făcut un cărucior din ăla cu rulmenţi, am pus televizorul pe el şi l-am cărat de colo-colo”, a povestit Cătălin Scărlătescu, pentru Adevărul, citat de impact.ro. (CITEȘTE ȘI: CHEF SCĂRLĂTESCU ÎȘI ASUMĂ ROLUL DE “TATĂ” PENTRU FETIȚA LUI SMILEY&GINA. “O SĂ GĂTESC BISCUIȚI CU MERE”)
Povestea de succes a lui Cătălin Scărlătescu! A început pe timpul lui Ceaușescu
La Eforie Sud avea să-l întâlnească pe bucătarul care-i schimba destinul. „Atunci am cunoscut un chef bucătar care avea o soţie foarte frumoasă şi doi copii frumoşi, care erau foarte bine îmbrăcaţi pe vremea aia a lui Ceauşescu. Aveau tricouri străine, aveau de toate. Ei mâncau numai carne, în timp ce toată lumea mânca numai mâncare de cartofi. Şi am zis că vreau şi eu asta, să fiu bucătar şi să am o soţie şi copii frumoşi. Cred că acela a fost momentul în care mi-am dorit să fiu bucătar”, a dezvăluit Cătălin Scărlătescu. (NU RATA: ARE SAU NU IUBITĂ CĂTĂLIN SCĂRLĂTESCU? ”EU MĂ ÎNDRĂGOSTESC TOT TIMPUL!”)
A curățat zeci de kilograme de cartofi în restaurantul din Eforie. ”Un an de zile am fost și eu șef… șeful cartofilor. Cred că am curățat tone”, a mai povestit Cătălin Scărlătescu. Însă pe juratul de la Chefi la Cuțite îl mai leagă o amintire frumoasă de banalii cartofi. „Primul preparat l-am făcut când aveam vreo opt ani, am sunat-o pe bunica-mea să o întreb cum se face mâncarea de cartofi”, a încheiat Cătălin Scărlătescu.