Timp de 35 de ani, Dan a reușit să pună pe jar fiscul din Statele Unite ale Americii. Românul are mai multe cetățenii și a reușit să dezvolte un sistem prin care să înșele statul american timp de 3 decenii și jumătate.
Un român a reușit să-l pună la respect pe Donald Trump. Dan i-a dat o lecție fostului președinte american și a plătit o cauțiune în valoare de 15 milioane de dolari după ce a avut probleme cu justiția din Statele Unite ale Americii.
Într-adevăr, suma pe care Dan o datora statului american este de zece ori mai mică decât cea pe care trebuie să o depună politicianul. Cu toate acestea, povestea românului este demnă de film.
Mai exact, Dan, împreună cu un asociat de-al său, au reușit să păcălească timp de 35 de ani, Fiscul din Statele Unite. Este vorba despre un om de afaceri brazilian care este stabilit în Florida și care a fost acuzat că a folosit Swiss Credit, UBS și alte bănci elvețiene pentru a ascunde active de în valoare de peste 20 de milioane de dolari.
Dan Rotta este românul care a reușit să-l pună la respect pe Donald Trump. Bărbatul s-a născut în România în anul 1946, iar un an mai târziu, acesta a emigrat împreună cu părinţii săi. Familia de români s-a stabilit pentru o vreme în Brazilia, iar în anii 70 au ales să se mute în SUA.
În prezent, Dan are 77 de ani şi este multimilionar. Acesta deține multiple proprietăţi în New York şi Florida. Potrivit autorităților americane, de-a lungul vieții a fost om de afaceri prosper. Cu toate acestea, românul a uitat să achite taxele către Fiscul american.
Mai exact, este vorba de suma de 26 de milioane de dolari în taxe, dobânzi și penalități calculate din anul 2001. În momentul în care a aflat că anchetatorii se află pe urmele sale, Rotta a încercat să plece din Statele Unite ale Americii în Europa. Cu ajutorul unui alt român, Dan Rotta a reuşit să păcălească Fiscul timp de 35 de ani, susține procuratura din Florida. Bărbatul care l-a ajutat pe Rotta îi este un prieten de familie, stabilit în Brazilia.
Firmele pe care cei doi români le dețineau făceau comerţ cu ceasuri şi cu bijuterii de lux. De asemenea, Dan Rotta mai deţinea şi o companie de distribuţie a energiei electrice.
Cei doi au fost prinși de anchetatorii americani după ce le-au urmărit banii, cheltuielile, averea şi depunerile către statul american. Mai mult, aceștia au ajuns să-i verifice toate declaraţiile fiscale începând cu anul 1985 şi aşa au descoperit că averea era nejustificat de mare în comparaţie cu ceea ce declara. În acest fel au reușit oamenii legii să identifice 24 de conturi deschise pe alte nume în Elveţia. Printre acestea se regăseau şi firme fantomă, prin care cei doi români au plimbat timp de 35 de ani milioane şi milioane de dolari.
Dan Rotta a fost arestat pe 9 martie pe Aeroportul Internațional din Miami, atunci când încerca să se îmbarce într-un zbor cu destinația Barcelona. Românul a fost dus în faţa unui juriu federal. Acolo, bărbatul în vârstă de 77 de ani a fost acuzat de conspirație, evaziune fiscală și fals.
Ulterior, multimilionarul a fost eliberat din închisoarea federală în care era încarcerat, urmând să fie stabilită o cauțiunie în valoare de 15 milioane de dolari. Aceasta a fost însoțită de condiții financiare grele, printre care și un depozit în numerar de 3 milioane de dolari și un acord de a transfera guvernului american mai multe proprietăți din Florida și New York, evaluate la 9 milioane de dolari, în cazul în care acesta nu se prezintă la proces. În prezent, Dan Rotta are o avere estimată la peste 38,5 milioane de dolari, în conturi bancare și proprietăți imobiliare din SUA.
Citește și: LISTA CU CELE 35 DE MODELE DE SMARTPHONE CARE NU VOR MAI FI COMPATIBILE CU WHATSAPP DE LA 1 APRILIE